Aproximativ 300 de reprezentanți importanți ai sectorului legumicol au participat recent la un eveniment deosebit organizat în ferma legumicolă modernă Marcoser. În cadrul acestuia, specialiștii Marcoser și Syngenta au dezvăluit cele mai recente progrese în dezvoltarea hibrizilor de tomate și ardei, demonstrând în, același timp, noile tehnologii avansate de fertilizare a legumelor.
Momentul culminant al întâlnirii a fost lansarea oficială a fungiciduluiOrondis® Ultra, un produs cu potențial mare de a schimba paradigma protecției plantelor.
Producând legume certificate conform standardelor internaționale, Marcoser oferă o atenție sporită selectării produselor utilizate, astfel încât să fie printre cele mai performante. Cu timpul, și-au făcut tot mai mult loc în schemele de protecție produsele de protecție a plantelor și genetica performantă Syngenta.
Specialiștii Syngenta au vorbit despre schemele de protecție recomandate pentru culturile de legume, menționând perioadele de aplicare și modul de acțiune al produselor.
Totodată, un subiect ce nu a putut să lipsească a ținut de strategia de control al dăunătorului Tuta absoluta – un dăunător tot mai greu de menținut sub control în ultimii ani.
Soluțiile pe care compania Syngenta le propune pentru combaterea acestui dăunător sunt: Affirm® Top (emamectin benzoat), Voliam® (clorantroniprol) și Minecto® Alpha (ciantraniliprol + acibenzolar S metyl), aplicate astfel: Minecto Alpha, aplicat radicular după plantare; următorul tratament se realizează cu Voliam, după care încă două tratamente cu Affirm Top.
Astfel combatem dăunătorul când nivelul de infestare este mai mic. După aplicarea acestor soluții, se poate menține cultura curată cu ajutorul prădătorilor și utilizând insecticide fără niciun efect asupra entomofaunei utile.
La capitolul hibrizi de legume, portofoliului Syngenta Vegetable Seeds include soluții pentru toate problemele populare la moment în fermele legumicole: toleranță sporită la diferiți patogeni, inclusiv virusuri, nematozi, oferirea randamentelor sporite și alte potențiale provocări.
Al treilea panel al evenimentului a inclus prezentarea schemelor de fertilizare implementate în ferma Marcoser, fermierii având posibilitate să se convingă imediat de avantajele implementării recomandărilor specialiștilor.
Pe lângă cele menționate, fermierii prezenți la eveniment au avut ocazia să interacționeze cu specialiștii companiei și chiar să obțină consultanță privind problemele cu care se confruntă.