17.8 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

HomepageAdvȘase Hibrizi de rapiță KWS pentru performanță în noul sezon

Șase Hibrizi de rapiță KWS pentru performanță în noul sezon

Hibrizii de rapiță KWS ajung a fi alegerea tot mai multor fermieri, datorită caracteristicilor ce asigură performanță înaltă chiar și în condiții dificile de producție. La moment, peste 20% din suprafața cultivată cu rapiță la nivel național reprezintă genetica KWS.

Portofoliul de rapiță KWS pentru noul sezon include hibrizi care și-au demonstrat productivitatea și rentabilitatea la cultivare:

Umberto KWS – cel mai vândut hibrid din România, este un hibrid intensiv, cu cele mai bune recomandări de a deveni „coloana vertebrală” a culturii de rapiță în fermele care urmăresc cele mai înalte niveluri de producție.

Plasticitatea ecologică de anvergură îi conferă o adaptabilitate la cele mai diverse areale de cultură, chiar și în cele predispuse la perioade de secetă intensă. Toleranța ridicată la gerurile iernii, este notată ca fiind cea mai bună din multitudinea de hibrizi comercializați în România.

HILLICO – un produs al noii generații de hibrizi, cu o rezistență remarcabilă la scuturarea seminţelor din silicve, poziționat fiind ca cel mai bun din piață la această categorie.

Hibridul are o comportare foarte bună la gerurile din primăvară, apărute după alungirea tijei florale, considerată începutul dezvoltării generative. Gradul mare de ramificare al tulpinii, garantează un număr mare de silicve și semințe pe plantă, principalele elemente de producție pentru atingerea unor randamente superioare.

KWS GRANOS este un produs al noii generații de hibrizi, ce se evidențiază prin: timpurietate, adaptabilitate, rezistență la scuturare și productivitate. Hibridul are elementele de producție bine definite (ramificații numeroase, număr mare de silicve bogate în semințe cu MMB mare).

Rezistență genetică la TuYV (virusul galben al ridichei) și toleranță genetica superioară la Phoma lingam îl pozitionează ca fiind cel mai bun la aceasta categorie.

HYBRIROCK este hibridul de rapiță ce se remarcă prin obținerea de producții ridicate pe agrofonduri din cele mai vitrege. Această particularitate i-a adus notorietate, considerat a fi unul dintre cei mai „populari” hibrizi din România.

Se detașează în grupa sa de maturitate în ceea ce privește ritmul de creștere din toamnă, care este unul foarte accelerat, ritm care se menține și după repornirea vegetativă din primăvară. Are o comportare excelentă la căderea lanurilor și cel mai mare potențial de producție în grupa lui de maturitate.

KWS CYRILL CL este un hibrid destinat fermierilor care cultivă rapița în sistem Clearfield®. Se remarcă printr-un ritm susținut de creștere în toamnă, fără risc de alungire a tijei florale. Excelează în producții și prin comportarea foarte bună la scuturarea semințelor din silicve.

KWS SAUROS CL este hibridul cu rezistență la imazamox, recomandat în tehnologia Clearfield (în special în solele infestate de Sinapis alba). Buna toleranță la gerurile de peste iarna, face ca hibridul să poată fi cultivat și în arealele frecvent supuse acestui risc.

Repornește mai târziu în vegetație după perioada de iarnă, ceea ce îi conferă o comportare excelentă la înghețurile târzii ce pot afecta drastic elementele de producție. Înălțimea medie–înaltă a plantei și o ramificare abundentă chiar de la baza tulpinii, asigură arhitectural planta la căderea lanurilor. Rezistență genetică la Phoma asigurată de gena RLM7.

Productivitatea este extrem de ridicată, dublată de buna comportare la scuturarea semințelor din silicve.

  • Citește despre ->
  • KWS
KWS
KWShttps://www.kws.com/ro
Grupul KWS este o companie de renume, specializată în genetică și producție de semințe pentru: porumb, rapiță, floarea soarelui, sfeclă de zahăr, cereale și alte culturi.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Liderul pieței de carne de pui din România – premiat pentru Inovare în Sustenabilitate

Proiectul „De la bob la furculiță și „înapoi”, dezvoltat...

BERD a revenit pe profit în 2023 cu un rezultat net pozitiv de 2,1 miliarde de euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a raportat miercuri un profit net de 2,1 miliarde de euro pentru...

Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la...

Sorin Maslo: „Cricova a înregistrat în 2023 cel mai mare profit din istoria întreprinderii. Venim cu lansări inedite în acest an”

Combinatul de Vinuri „Cricova” din Republica Moldova a înregistrat o creștere impresionantă în 2023. Într-un efort de a consolida...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole