16 C
București
sâmbătă, 25 mai, 2024

-

HomepageAdvBASF și AHK România anunță o nouă ediție a concursului pentru start-up-uri...

BASF și AHK România anunță o nouă ediție a concursului pentru start-up-uri și soluții inovatoare

Cea mai mare companie chimică din lume, BASF, în parteneriat cu AHK România, anunță începerea înscrierilor pentru concursul de inovații dedicat start-up-urilor și soluțiilor inovatoare din țară.

Participarea este gratuită, iar ideile înscrise trebuie să ofere soluții concrete în domeniul tranziției verzi și digitale. BASF Innovation Hub 2023 se concentrează pe tehnologii curate (Cleantech), circularitate și agricultură sustenabilă (Farm to Fork) – vă invităm să citiți mai multe despre subiectele ediției accesând acest link.

„Lumea start-up-urilor este un loc fascinant!”, spune Andreas Lier, Director General pentru România, Bulgaria și Macedonia de Nord.

„În regiune sunt mulți antreprenori creativi care produc inovații capabile să ne facă viața mai bună și mai ușoară, găsind, în același timp, răspunsuri la provocările actuale. Adesea, dacă nu li se oferă susținerea necesară pentru ca ideile lor să devină reale, utile, aplicabile și sustenabile pe piață, acestea rămân doar pe hârtie. Sustenabilitatea stă în spatele ediției BASF Innovation Hub din acest an, deoarece tema principală – Envision 2050 – Imaginează-ți anul 2050 – este în concordanță cu viziunea noastră că Europa va deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.”

Etapa înscrierilor pentru BASF Innovation Hub 2023 va dura până pe 29 septembrie, la miezul nopții, iar singura cerință pentru participare este ca membrii start-up-ului sau inovatorii individuali să aibă vârsta de peste 18 ani.

Participanții din România vor avea șansa să își prezinte ideile împreună cu cei din Bulgaria și Grecia. Doi câștigători se vor califica automat în Marea finală, unde își vor prezenta din nou ideile, împreună cu ceilalți câștigători din 11 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Câștigătorul Marii finale va primi un premiu în valoare de 5.000 de euro brut.

Directorul general al AHK România, Sebastian Metz, adaugă:

„BASF Innovation Hub este o platformă și o competiție constructivă, care încurajează, sprijină și motivează inovatorii promițători să dezvolte soluții care să facă și mai rapid drumul către un viitor sustenabil. Este un pas în efortul comun de a reduce poluarea și a frâna schimbările climatice, prin sprijinirea celor ce pot aduce plusvaloare tehnologiilor verzi și agriculturii sustenabile. Salutăm implicarea companiilor care au capacitatea și expertiza de a descoperi idei inovatoare și de a le transforma în proiecte.”

Andreas Lier consideră că BASF Innovation Hub este un eveniment important și este încântat că, în plus față de sprijinul acordat câștigătorului pentru dezvoltarea proiectului, compania va oferi tuturor participanților și alte tipuri de susținere, precum expertiză, oportunități de networking și expunere.

„Trăim într-o perioadă de dezvoltare rapidă, în care drumul parcurs de la idee la implementare este, teoretic, mai fezabil ca niciodată. Corporațiile, datorită infrastructurii lor dezvoltate și numărului mare de experți, au experiența necesară, pe care ar trebui să o împărtășească și mai mult cu cei care inovează.”

Pentru mai multe informații despre proiect, cerințe și modul de înscriere, vizitați pagina web oficială join-innovationhub.com și canalul oficial de YouTube al evenimentului.

Despre BASF

La BASF, creăm chimie pentru un viitor durabil. Combinăm succesul economic cu protecția mediului și responsabilitatea socială. Peste 111.000 de angajați din Grupul BASF contribuie la succesul clienților noștri în aproape toate sectoarele și aproape în fiecare țară din lume.

Portofoliul nostru este organizat în șase segmente: produse chimice, materiale, soluții industriale, tehnologii de suprafață, nutriție și îngrijire și soluții agricole. BASF a generat vânzări de 87,3 miliarde de euro în 2022. Acțiunile BASF sunt tranzacționate la bursa din Frankfurt (BAS) și sub formă de certificat de depozit american (BASFY) din SUA. Informații suplimentare la www.basf.com.

Mai multe informații despre prelucrarea datelor cu caracter personal de către compania BASF sunt disponibile la aici.

Despre AHK Romania

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane. Înființată în 2002, AHK numără peste 580 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe.

Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană.

De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcționează și Centrul de competență pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relațiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova și Germania și să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.

  • Citește despre ->
  • BASF
BASF
BASFhttps://www.agro.basf.ro
BASF - cea mai mare companie chimică din lume, unul dintre liderii producătorilor de produse de protecție chimică a plantelor.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe primul loc în UE, la suprafața cultivată cu floarea-soarelui și...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole