26.7 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAvertizare ANM: Şapte judeţe intră sub Cod portocaliu de averse torenţiale

Avertizare ANM: Şapte judeţe intră sub Cod portocaliu de averse torenţiale

Judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Dolj şi zona de munte a judeţelor Caraş-Severin, Hunedoara şi Argeş vor intra luni, de la ora 10:00, sub Cod portocaliu de averse torenţiale, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, în următoarele 24 de ore, în zonele vizate local cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

De asemenea, meteorologii au emis un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care a intrat în vigoare luni dimineaţa la ora 6:00 şi este valabil până marţi la ora 10:00.

Zonele vizate de avertizarea Cod galben sunt situate în Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, precum şi Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Seceta pedologică la grâul de toamnă se va menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologică...
‹ adv ›

AgroMeteo: Aprovizionarea cu apă a solului în cultura de porumb, în limite satisfăcătoare pe aproape întreg teritoriul agricol

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza agrometeorologice pentru perioada 16 - 22 mai. Aprovizionarea cu apă a...

AgroMeteo: Ritmurile de vegetaţie ale culturilor agricole vor evolua normal în aproape toată ţara

Seceta pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă se menţine pe suprafeţe extinse din Moldova şi Oltenia,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole