15 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

HomepageAdvCum să-ți protejezi cultura de cartof împotriva daunelor. Beneficiile produsului de asigurare...

Cum să-ți protejezi cultura de cartof împotriva daunelor. Beneficiile produsului de asigurare Cartof Universal

România a rămas în topul producătorilor din UE în ceea ce privește cartoful. Cu o producţie de cartofi de 2.68 milioane de tone în 2020, ocupăm locul şase în Uniunea Europeană (UE), potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Fermierii și investitorii din agricultură au realizat că numai prin asigurare își pot proteja afacerea, schimbările climatice, fiind din ce în ce mai accentuate și imposibil de anticipat. Astfel, Cartof Universal reprezintă un produs de nișă din portofoliul nostru, care protejează culturile de cartof acoperind o plajă largă de posibile daune, precum grindina, ploaia torențială, spălarea solului și acoperirea plantelor cu pământ.

Cum are loc despăgubirea fermierilor

Despăgubirea pierderilor cantitative reprezintă un proces minuțios, care necesită o atenție sporită. Spre exemplu, în cazul grindinei și ploii torențiale, se despăgubesc pierderile cantitative.

În cazul spălării solului și acoperirea plantelor cu pământ, se acordă despăgubiri din faza de semănat până la o înălțime a plantelor de 10 cm prin acoperirea costurilor de reînființare a culturii. De asemenea, sunt despăgubite și daunele produse de grindină și ploaie torențială asupra bilonului prin fenomenul de dezgolire și înverzire a tuberculilor de cartof.

Rolul digitalizării în despăgubire și perioada de subscriere

Procesele digitalizate au un avantaj major în despăgubirea daunelor, nefiind necesară o inspecție de risc sau alte documente suplimentare. În cazul în care alegeți să vă asigurați cultura de cartof prin acest produs, veți beneficia de siguranță financiară și de o continuitate a afacerii în cazul producerii unei daune, deoarece plata despăgubirilor se efectuează în termen de 30 de zile de la semnarea protocolului final de daună.

Perioada de subscriere are loc cel târziu înainte de înființarea culturii pentru perioada de asigurare curentă. Prin amestecul de riscuri și, bineînțeles, prin modul de acordare al despăgubirilor, cultura este acoperită pe întreaga perioada de vegetație, respectiv de la însămânțare și până la maturitatea fiziologică.

Cum are loc avizarea daunei

Perioada procesului de avizare are loc la 4 zile de la producerea evenimentului. Avizarea se realizează online, prin intermediul website-ului nostru sau direct din Portalul AGRA ASIGURĂRI de către echipele de evaluatori specializați din cadrul companiei. Data evaluării este stabilită de comun acord între asigurat și echipa specializată, în funcție de momentul producerii evenimentului și, bineînțeles, de stadiul de vegetație al culturii.

Considerăm că informarea ocupă un loc important în construirea unei relații oneste, iar pe site-ul nostru veți găsi întotdeauna informațiile de care aveți nevoie. La secțiunea produse, găsiți condițiile de asigurare generale și suplimentare, alături de pliantul aferent produsului de asigurare Cartof Universal.

Agra Asigurări
Agra Asigurărihttps://www.agraasigurari.ro
Acum și în viitor suntem cel mai bun asigurator de culturi agricole din Europa.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna...

Lactalis a anunțat că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, dar profitul a rămas scăzut

Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a anunţat joi că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023,...

Radu Puiu, XTB: Prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru români

Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori...

Zinchuk: BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România

România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard de euro...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole