12.3 C
București
luni, 8 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMADR: Perspective de dezvoltare ale acvaculturii - dezbătute în cadrul unei conferințe...

MADR: Perspective de dezvoltare ale acvaculturii – dezbătute în cadrul unei conferințe internaționale

În perioada 23-24 mai 2023, MADR, prin ANPA, împreună cu Organizația Internațională Eurofish a organizat la hotel Ramada din București, o conferință internațională de acvacultură.

Evenimentul și-a propus realizarea unui schimb de opinii util și constructiv, prin diseminarea unor informații relevante din sector, pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a acvaculturii.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri, conferința a cuprins trei sesiuni, care s-au axat pe următoarele subiecte: acvacultura de apă dulce, acvacultura de apă sărată, piețe și certificare, bucurându-se de participarea unor experți internaționali și locali.

Prezent la eveniment, subsecretarul de stat Mihael Cristian Leonov, responsabil de acest domeniu în cadrul MADR, a salutat și apreciat prezența numeroasă a reprezentaților FAO, GFCM, a mediului academic din România și din străinătate, a autorităților publice, a mediului de afaceri și a ONG-urilor, mulțumind tuturor pentru interesul și implicarea activă în desfășurarea acestei manifestări.

Subsecretarul de stat a afirmat că pescuitul și acvacultura nu pot fi realizate în mod sustenabil, fără a se lua în considerare aspecte legate de mediu, sănătatea animală, cercetare și inovare, noile tehnologii și modele de succes.

Dezvoltarea acvaculturii durabile este un factor esențial pentru aprovizionarea populației cu proteine animale sănătoase, produse diverse, de înaltă calitate, precum și pentru bunăstarea socială și economică a comunităților care activează în mod tradițional în acest sector.

România are în proces de elaborare o Strategie Națională pentru Pescuit și Acvacultură 2023-2030, care are ca obiectiv principal creșterea producției interne de pește, prin demararea mariculturii, crearea de modele de afaceri și diversificarea produselor oferite pentru consum.

Experiența vastă a țărilor cu o capacitate de producție ridicată în acvacultură, bunele practici, noile tehnologii şi inovarea au fost puse la dispoziția participanților, prin prezentări, referințe şi sesiuni de networking și au reprezentat un sprijin real pentru România şi mediul de afaceri interesat de investiții în acest sector cu potențial ridicat.

Instrumentele financiare disponibile, reglementările naționale, europene şi internaționale vor fi utilizate la maximum pentru creşterea capacității de producție a României şi furnizarea pe piață a peștelui și produselor din peşte autohtone.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ajutor de minimis de 2.000 de lei pe scroafă/an pentru crescătorii de porci de reproducţie din rasele Bazna şi Mangaliţa

Hotărârea privind aprobarea programului de susţinere a crescătorilor de...
‹ adv ›

Ministrul Agriculturii: Retehnologizăm staţii de pompare care au fost puse în funcţiune în anul 1971

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu- Ştefan cel Mare din judeţul Călăraşi, este în...

Numărătoarea inversă pentru EuroGrain Exchange 2024 a început

Profesioniști implicați în diverse sectoare ale producerii și comercializării cerealelor și semințelor oleaginoase - fermieri, comercianți, experți în logistică,...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole