12.2 C
București
miercuri, 20 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleANRE: În România se va construi un parc fotovoltaic cu o putere...

ANRE: În România se va construi un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât a unui reactor de la Cernavodă

Un parc fotovoltaic cu o putere instalată mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă se va construi în România, ceea ce reflectă apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piaţă, a declarat, joi, George-Sergiu Niculescu, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Am văzut, de când am ajuns la ANRE, o cerere pentru autorizaţie de înfiinţare – cred că este cea mai mare de până acum, un parc fotovoltaic de aproximativ 1.050 de MW, este doar un exemplu pe care vi-l dau pentru a sublinia apetitul investitorilor de a redeveni jucători pe această piaţă. 1.050 de MW, un singur parc fotovoltaic, o investiţie foarte mare; înseamnă o putere instalată mai mare decât un reactor de la Cernavodă, care se va construi în România.

De ce echipamente şi de ce nivel de echipamente va avea nevoie pentru a fi realizată această investiţie? Şi pentru a nu muta dependenţa de la gazul natural rusesc către echipamente produse în alte părţi ale lumii – cred că foarte important pentru România este să avem o fabrică de panouri fotovoltaice care să deservească piaţa de aici” a menţionat George-Sergiu Niculescu, la cea de-a IV-a ediţie a Romanian Solar Summit 2023.

În opinia sa, România poate să reprezinte o piaţă foarte importantă şi care să deservească şi alte pieţe, având în vedere faptul că este plasată într-o zonă strategică.

„Cred că lipseşte din România o fabrică de construire de panouri fotovoltaice. Eu cred că România are avantajul de a fi plasată într-o zonă strategică în aşa fel încât, dacă vom avea astfel de investiţii, nu doar vom deservi piaţa internă şi cererea internă de echipamente pentru astfel de investiţii, ci şi piaţa regională”, a adăugat şeful ANRE. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Ce urmează pentru piața cerealelor? O privire într-un glob de cristal la EuroGrain Exchange 2024

Cel mai important summit al primăverii dedicat afacerilor cu...
‹ adv ›

Analiză: Energia regenerabilă va substitui gazele care ar fi trebuit să înlocuiască cărbunele şi produsele petroliere în următorii ani

Energia regenerabilă va substitui gazele naturale în următorii ani, mai ales pentru a acoperi cererea suplimentară care se preconiza...

Barbu a anunțat că propunerea de eliminare a GAEC 8 și revizuirea GAEC 7, se va decide săptămâna următoare

Ministrul Agriculturii, Forin Barbu a anunțat că Comisia Europeană ia o decizie unică, în primul an de implementare a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole