24.6 C
București
marți, 16 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleNumărul sacrificărilor a crescut în februarie la păsări, dar a scăzut la...

Numărul sacrificărilor a crescut în februarie la păsări, dar a scăzut la porcine şi la ovine şi caprine

Numărul sacrificărilor a crescut în februarie 2023, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la păsări şi a scăzut la porcine şi la ovine şi caprine, iar la bovine a rămas constant, în timp ce greutatea în carcasă a crescut la păsări şi a scăzut la toate speciile de animale, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

În luna februarie 2023, faţă de ianuarie 2023, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale şi păsări.

Conform INS, în februarie 2023, numărul bovinelor sacrificate a rămas constant, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 3,8%, faţă de aceeaşi lună din 2022. Raportat la luna ianuarie a acestui an, numărul bovinelor sacrificate a scăzut cu 30,4%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 30,8%.

La specia porcine, în februarie 2023 s-au sacrificat cu 0,8% mai puţine animale, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 1,2% faţă de februarie 2022. Comparativ cu luna anterioară, sacrificările au scăzut cu 4,3%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 2,5%.

În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în februarie 2023 o scădere cu 1,8% faţă de februarie 2022, greutatea în carcasă fiind cu 2% mai mică. Comparativ cu luna anterioară, în februarie sacrificările au scăzut cu 3,6%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 1,2%.

Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au crescut în februarie 2023 cu 11,2% faţă de februarie 2022, iar greutatea în carcasă a urcat cu 10%, în timp ce, raportat la luna precedentă, sacrificările au scăzut cu 8,9%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 10,5%.

Greutatea medie în carcasă consemnată în luna februarie 2023 a fost de 161,5 kilograme la bovine, 90,9 kilograme la porcine, 15,1 kilograme la ovine/caprine şi 1,7 kilograme la păsări.

INS precizează că greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă totală şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

  • Citește despre ->
  • INS
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

INS: Importurile de lapte brut au crescut cu 34,3%, în primele două luni

Unităţile de procesare din România au colectat, în primele...
‹ adv ›

Producţia de carne de porc a crescut în februarie, raportat la ianuarie, însă a scăzut la pasăre, bovine, ovine şi caprine

Producţia de carne de porc a României s-a majorat în luna februarie 2024 cu 10,56%, faţă de luna precedentă,...

INS: Circa 70 de mln de tone de mărfuri au fost încărcate/descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime

Mărfurile încărcate şi descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime au totalizat 69,25 milioane tone în anul...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole