10 C
București
joi, 18 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgrometeo: Rezerva de umiditate în cultura grâului de toamnă

Agrometeo: Rezerva de umiditate în cultura grâului de toamnă

La data de 06 Aprilie 2023, gradul de aprovizionare cu apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, se situează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Banatului și Munteniei, local în nordul, estul, izolat nord-vestul, centrul și sud-vestul Moldovei.

Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată, puternică și extremă) se înregistrează în Dobrogea, pe suprafețe agricole extinse din Moldova, local în nordul, estul, nord-estul și sudul Munteniei, izolat nord-vestul Banatului.

Rezerva de umiditate în stratul de sol 0-20 cm (ogor) prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, izolat sud-vestul Dobrogei.

Conținutul de apă din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și izolat extremă), pe suprafețe extinse din Dobrogea, local în nordul, nord-estul și estul Munteniei, vestul și estul Moldovei.

Local, în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei se semnalează excese de umiditate la suprafața solului, ca urmare a cantităților abundente de precipitații cumulate în ultimele zile.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

AgroMeteo: Regimul hidrotermic favorabil din aer şi sol va înregistra ritmuri normale de vegetaţie la culturile de toamnă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a emis prognoza de specialitate pentru perioada 31 martie - 5 aprilie. Potrivit prognozei, regimul...

Maramureş: Culturile cerealiere şi pomicole, evoluţie optimă generată de condiţiile agrometeo

Starea culturilor cerealiere şi pomicole din judeţul Maramureş este optimă, deşi stratul de zăpadă din această iarnă a fost...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole