23.5 C
București
joi, 25 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAgrometeo: Rezerva de umiditate în cultura grâului de toamnă

Agrometeo: Rezerva de umiditate în cultura grâului de toamnă

La data de 06 Aprilie 2023, gradul de aprovizionare cu apă pe adâncimea de sol 0-100 cm, în cultura grâului de toamnă, se situează în limite satisfăcătoare, apropiate de optim și optime, în Maramureș, Transilvania, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Banatului și Munteniei, local în nordul, estul, izolat nord-vestul, centrul și sud-vestul Moldovei.

Deficite de umiditate în sol (secetă pedologică moderată, puternică și extremă) se înregistrează în Dobrogea, pe suprafețe agricole extinse din Moldova, local în nordul, estul, nord-estul și sudul Munteniei, izolat nord-vestul Banatului.

Rezerva de umiditate în stratul de sol 0-20 cm (ogor) prezintă valori satisfăcătoare până la apropiate de optim și optime, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, izolat sud-vestul Dobrogei.

‹ adv ›

Conținutul de apă din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și izolat extremă), pe suprafețe extinse din Dobrogea, local în nordul, nord-estul și estul Munteniei, vestul și estul Moldovei.

Local, în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei se semnalează excese de umiditate la suprafața solului, ca urmare a cantităților abundente de precipitații cumulate în ultimele zile.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AgroMeteo: Secetă pedologică puternică în cultura de porumb în sudul, estul şi sud-estul ţării

Seceta pedologică puternică se va menţine în cultura de...
‹ adv ›

AgroMeteo: Vremea caniculară extinde seceta pedologică la grâu şi porumb

Seceta pedologică moderată şi puternică în cultura grâului de toamnă şi porumbului se extinde, în condiţiile în care, sub...

AgroMeteo: Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat

Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând valori...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole