27.9 C
București
luni, 17 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleDolj: 15 localităţi grav afectate de furtună şi vijelii; culturi şi solarii...

Dolj: 15 localităţi grav afectate de furtună şi vijelii; culturi şi solarii distruse în totalitate

Cincisprezece localităţi din judeţul Dolj au fost grav afectate de furtunile şi vijeliile din ultimele 24 de ore care au distrus nenumărate culturi şi solarii în proporţie de 100%.

Prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, a declarat că la nivelul Instituţiei Prefectului a fost emis ordin pentru constituirea unei Comisii de Evaluare a pagubelor, care se va deplasa în fiecare localitate pentru a analiza situaţia.

„I-am expus deja situaţia ministrului Agriculturii şi i-am solicitat sprijin în acest sens. Am reluat în această dimineaţă discuţiile şi cu cei de la Direcţia Agricolă Dolj. Primim rapoarte de evaluare din partea UAT-urilor. Până în acest moment am primit informaţii oficiale cu pagubele de la Călăraşi şi Desa, dar, din informaţiile pe care le am de la Direcţia Agricolă Dolj, ar fi mult mai multe localităţi afectate de vântul puternic de miercuri. Ar fi vorba de 15 localităţi. Fermierii afectaţi trebuie să ştie că este esenţial să meargă să depună cereri de despăgubire la sediile primăriilor”, a spus Dan Diaconu.

Acesta a mai afirmat că, în unele zone, solarii şi culturi aflate în stadii avansate de dezvoltare au fost distruse în proporţie de 100%.

„Nu este deloc plăcut ce s-a întâmplat. Munca oamenilor a fost distrusă pe alocuri în totalitate. Avem solarii distruse în proporţie de 100%, culturi distruse, ce se aflau în stadii avansate de dezvoltare. Locuitorii trebuie să aibă răbdare, suntem alături de ei şi o să mă asigur că vor fi efectuate toate demersurile pentru a-i ajuta. La nivelul Instituţiei Prefectului Dolj am emis un ordin pentru constituirea unei Comisii de Evaluare a pagubelor, comisie ce se va deplasa în fiecare localitate pentru a analiza situaţia”, a precizat prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Piața mondială a cireșelor – prezentare generală

Piața mondială a cireșelor progresează. Recoltarea cireșelor în emisfera...
‹ adv ›

Reuters: Exportatorii rivali de carne de porc ar putea beneficia de tensiunile comerciale China-UE

Furnizorii de carne de porc din America de Sud şi SUA şi-ar putea majora cota de piaţă în China...

Timiş: Incendiu pe 25 de hectare ale unui lan de orz, provocat de scântei de la un utilaj agricol

Pompierii militari din cadrul Secţiei Sânnicolau Mare, sprijiniţi de voluntarii din comuna Variaş, au intervenit, luni după amiaza, pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole