15 C
București
miercuri, 2 aprilie, 2025
IT
MD

-

HomepageAdvADAMA CASH+, lansarea Centrelor de Excelență, prima aplicație mobilă și patru noi produse...

ADAMA CASH+, lansarea Centrelor de Excelență, prima aplicație mobilă și patru noi produse – noutățile ADAMA pentru acest sezon

Inclusă în Top 10 companii de protecție a plantelor la nivel mondial, având lansate peste 300 de substanțe active și un număr de peste 9 mii de angajați, ADAMA continuă investițiile în produse noi și soluții pentru fermierii din întreaga lume.

Pentru anul 2023, compania vine cu o multitudine de noutăți disponibile fermierilor din România, menite să asigure o mai mare performanță și sustenabilitate în ferme.

Despre noul program de loializare a fermierilor ADAMA CASH+, prima aplicație mobilă Adama, centrele de excelență, provocările strategiilor Green Deal și Farm to Fork, dar și noile produse și formulări ADAMA ce sunt disponibile începând cu anul 2023, am aflat mai multe în cadrul unui eveniment exclusivmarca ADAMA.

În debutul evenimentului, Gabriela Vila, director general ADAMA România și Republica Moldova, a menționat că unul dintre principalele obiective ale companiei este acela de a construi parteneriate durabile cu fermierii și partenerii din lanțul de distribuție prin identificarea celor mai eficiente soluții, adaptate nevoilor specifice fiecărei zone agricole în parte. 

ADAMA lansează două Centre de Excelență pentru instruirea tehnică

„În acest sens, pentru asigurarea expertizei tehnice necesare, ADAMA lansează două Centre de Excelență pentru instruirea tehnică, în vestul țării și în sud-est, în zone tradițional Agricole, iar echipa tehnică și comercială va beneficia de pregătire superioară”, a menționat Dan Maftei, director tehnic.

ADAMA CASH+, program de LOIALIZARE pentru fermieri

La finalul lunii martie, ADAMA lansează primul program de loializare adresat fermierilor, prin care se returnează o parte din banii folosiți pentru achiziția produselor ADAMA.

„Fermerii pot încărca facturile de achiziție ale produselor printr-o simplă fotografiere a acestora și prin trimiterea lor la numărul dedicat de Whatsapp. În schimbul volumelor achiziționate, асеștia acumulează bani și pot opta pentru restituirea lor sau pentru premii diverse”, a specificat Adrian Sâmbotin, director comercial.

Prima aplicație mobilă ADAMA

Pentru a fi și mai aproape de fermieri, ADAMA anunță lansarea primei aplicații mobile a companiei în România.

Întreaga expertiză ADAMA este ușor accesibilă fermierilor într-o aplicație pe telefonul mobil. Aceasta permite fermierilor identificarea ușoară a principalelor boli, buruieni și dăunători din culturile agricole, asigură o legătură directă cu reprezentantul local ADAMA sau cu un expert tehnic, și emite alerte de apariție a bolilor și a dăunătorilor din culturile agricole.

Aplicația poate fi descărcată de pe Google Play și App Store.

Până în 2030, portofoliul ADAMA – mai bogat cu peste 20 produse noi

În fiecare an, ADAMA investește în dezvoltarea de produse noi, complexe și soluții pentru toate segmentele de culturi. Astfel că, până în 2030, portofoliul ADAMA va fi mai bogat cu peste 20 produse noi: insecticide, fungicide, erbicide și regulatori de creștere, destinate principalelor culturi agricole.

Despre acestea, dar și produsele deja bine cunoscute, în cadrul evenimentului a oferit mai multe detalii Adrian Cosor, Director Marketing.

Noutățile ADAMA pentru 2023 includ:

  • Saltus – primul erbicid pentru floarea-soarelui cu formulare iReady și concentrație dublă de imazamox,  care elimină întreg spectrul de buruieni la o singură trecere.
  • Merkur – erbicid cu trei substanțe active și perioadă lungă de protecție la sol, aplicat la culturile de cereale păioase, preemergent sau postemergent până la sfârșitul înfrățitului. 
  • ExelGrow – produs obținut din extract de alge marine (Ascophyllum nodosum 25%), cu rol de stimulare a procesului de fotosinteză, îmbunătățirea procesului de absorbție al azotului și reglarea metabolismului.
  • Ormet Plus – regulator de creștere ce conține clorură de clormequat și etefon, scurtează și rigidizează paiul la culturile de grâu și orz de toamnă cât și la orzul de primăvară.

Printre cele mai populare soluții ADAMA se numără produsele:

  • Trinity – erbicid selectiv, cu aplicare în postemergență timpurie, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate și a unora monocotiledonate (iarba vântului, hirușor) din culturile de cereale de toamnă (grâu, orz, secară și triticale).
  • Mavrik – insecticid care acționează atât prin contact, cât și prin ingestie împotriva unui spectru larg de dăunători, având activitate translaminară pentru controlul dăunătorilor instalați pe partea dorsală a frunzelor.
  • Agil – graminicid premium cu viteză ridicată de acțiune, absorbție și translocare rapidă pentru eficacitate fără compromis. 
  • Erbicide precum Goltix, Sultan.

Totodată, în cadrul evenimentului, Alexandra Ali, Director Omologări ADAMA, a vorbit despre obiectivele Green Deal și Farm to Fork, despre logistica ADAMA a relatat mai multe Alin Florea, director Supply Chain, iar tendințele globale macroeconomice au fost prezentate de către Sever Pătrășcioiu, Director Financiar ADAMA.

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Expert în agricultură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pachet Cereale T1 – sinergia a 6 substanțe active pentru controlul bolilor și buruienilor

Nu știi ce tehnologie să alegi pentru protecția cerealelor...

Creșterea productivității la floarea-soarelui prin combaterea manei în România

România s-a afirmat ca un jucător important în agricultura europeană, contribuind semnificativ la producția de floarea-soarelui din regiune, cu...

Verben™: Soluția ideală pentru protejarea cerealelor păioase de bolile primăverii

Fermierii au mizat pe cereale păioase în acest an, iar culturile se prezintă bine în majoritatea regiunilor. Pe măsură...

Producător de căpșune: Cu sistemul Up&Down avem o productivitate cu 60% mai mare

Acum câțiva ani, Dragoș Ștefănescu, Agro Steaco a decis să investească într-un proiect ambițios de producere a căpșunelor în...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole