22 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Florin Barbu spune că niciun fermier nu a adus probe că...

Ministrul Florin Barbu spune că niciun fermier nu a adus probe că în România se descarcă cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, joi, că niciun fermier nu a adus probe că în România se descarcă cereale din Ucraina, el adăugând că dacă ar exista această contrabandă, instituţiile abilitate trebuie să ia măsuri.

Prezent într-o vizită în judeţul Arad, ministrul Agriculturii a fost întrebat de ce nu s-a mai implementat măsura montării de dispozitive GPS pe camioanele care aduc cereale din Ucraina, pentru a li se urmări traseul, el arătând că e responsabilitatea Ministerului Finanţelor.

„Sigur, trebuie să îl întrebaţi pe domnul Boloş, pentru că Ministerul Finanţelor se ocupă de acest lucru”, a răspuns Barbu, care a amintit că Ministerul Agriculturii a emis ordonanţă privind interzicerea importurilor fără licenţă.

„Din punct de vedere legal, vă spun că nu a intrat un bob de cereale pentru că eu nu am emis licenţe de import din Ucraina. Dacă e ilegal, e contrabandă şi instituţiile abilitate să îşi facă treaba. Nu e treaba Ministerului Agriculturii.

Tot ceea ce înseamnă contrabandă cu cereale este asimilată aşa cum este şi contrabanda cu ţigări sau alte alimente. De acest lucru se ocupă DIICOT, Poliţia Economică, ANAF, Antifrauda. Dacă se constată aceste ilegalităţi, bineînţeles că trebuie să ia măsuri”, a menţionat ministrul Florin Barbu.

El a subliniat însă că la Ministerul Agriculturii, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu fermierii, nu a primit nicio reclamaţie „cu probe concrete”.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

4 COMENTARII

  1. Subventia pe pasuna in 2022 a fost la 176 euro la ha si anul 2023 subventia la pasune a fost de 118 euro ha. Diferența de 50 euro de la ha sau dus ca subventi pentru staful lui Paul Stanescu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Botoşani: Circa 70 de vaci au murit, după ce ferma în care se aflau a luat foc

Aproximativ 70 de vaci au murit, după ce adăpostul...
‹ adv ›

Agricultura viitorului, ediția 2024. Evenimentul industriei de profil integrează în premieră o secțiune dedicată retailului, adresând întregul lanț alimentar

Cum merge agricultura românească în 2024? Depinde pe cine întrebi. Dacă îi întrebi pe fermierii mari, sau pe cei...

Satu Mare: Percheziţii la un punct de lucru de unde s-ar fi intoxicat sute de familii de albine

Două percheziţii domiciliare au avut loc, vineri, în judeţul Satu Mare, în cazul sutelor de familii de albine care...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole