10.6 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleMinistrul Florin Barbu spune că niciun fermier nu a adus probe că...

Ministrul Florin Barbu spune că niciun fermier nu a adus probe că în România se descarcă cereale din Ucraina

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, joi, că niciun fermier nu a adus probe că în România se descarcă cereale din Ucraina, el adăugând că dacă ar exista această contrabandă, instituţiile abilitate trebuie să ia măsuri.

Prezent într-o vizită în judeţul Arad, ministrul Agriculturii a fost întrebat de ce nu s-a mai implementat măsura montării de dispozitive GPS pe camioanele care aduc cereale din Ucraina, pentru a li se urmări traseul, el arătând că e responsabilitatea Ministerului Finanţelor.

„Sigur, trebuie să îl întrebaţi pe domnul Boloş, pentru că Ministerul Finanţelor se ocupă de acest lucru”, a răspuns Barbu, care a amintit că Ministerul Agriculturii a emis ordonanţă privind interzicerea importurilor fără licenţă.

„Din punct de vedere legal, vă spun că nu a intrat un bob de cereale pentru că eu nu am emis licenţe de import din Ucraina. Dacă e ilegal, e contrabandă şi instituţiile abilitate să îşi facă treaba. Nu e treaba Ministerului Agriculturii.

Tot ceea ce înseamnă contrabandă cu cereale este asimilată aşa cum este şi contrabanda cu ţigări sau alte alimente. De acest lucru se ocupă DIICOT, Poliţia Economică, ANAF, Antifrauda. Dacă se constată aceste ilegalităţi, bineînţeles că trebuie să ia măsuri”, a menţionat ministrul Florin Barbu.

El a subliniat însă că la Ministerul Agriculturii, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu fermierii, nu a primit nicio reclamaţie „cu probe concrete”.

Citește mai multe știri agricole accesând acest link.

‹ adv ›

4 COMENTARII

  1. Subventia pe pasuna in 2022 a fost la 176 euro la ha si anul 2023 subventia la pasune a fost de 118 euro ha. Diferența de 50 euro de la ha sau dus ca subventi pentru staful lui Paul Stanescu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Suprafeţele eligibile pentru schemele de plată gestionate de APIA

În vederea accesării sprijinului în conformitate cu reglementările în...
‹ adv ›

CE: Comerţul agroalimentar al UE a început în forţă anul 2024 

Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns la...

Eurostat: Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole