16.1 C
București
miercuri, 17 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUrsula von der Leyen: Banii pentru fermierii din prima linie nu sunt suficienți

Ursula von der Leyen: Banii pentru fermierii din prima linie nu sunt suficienți

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi seara că vor fi crescute fondurile pentru fermierii din statele aflate în prima linie a culoarelor de solidaritate.

După prima zi a Consiliului European, Ursula von der Leyen a evocat succesul culoarelor de solidaritate, care permit Ucrainei să exporte cantități mari de cereale și alte produse agricole.

„În acest context, e important să-i ajutăm – și am discutat asta în această seară – pe fermierii noștri din Uniunea Europeană care se confruntă cu consecințele, deoarece multe cereale vin acum (din Ucraina) pe piața europeană și asta influențează prețurile. Iar acele țări din prima linie, care ajută cel mai mult Ucraina în cadrul culoarelor de solidaritate, nu trebuie să aibă de suferit”, a declarat președinta Comisiei Europene.

Ea a amintit că au fost alocate peste 56 milioane de euro din rezerva pentru fonduri de urgență în agricultură.

„Dar nu e suficient, după cum a reieșit în seara asta. De aceea sunt recunoscătoare României, care a propus o moțiune privind creșterea sumelor pentru fermierii aflați în prima linie”, a subliniat von der Leyen.

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a anunțat luni că România va primi doar 10 milioane de euro din rezerva UE drept compensații pentru producătorii supuși șocului importurilor de cereale din Ucraina.

Bruxellesul a propus ca Polonia să primească 29,5 milioane de euro și Bulgaria – 16,75 milioane, iar celelalte state prin prima linie (Ungaria, Slovacia) nu au primit nimic. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

ANM: Cod portocaliu de vijelii puternice şi averse pentru patru judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri după-amiaza, mai...
‹ adv ›

APIA şi AFIR au făcut plăţi de peste 19 mln de euro în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în sumă totală...

Bășicarea frunzelor de piersic – Taphrina deformans

Bășicarea frunzelor de piersic este o boală produsă de ciuperca Taphrina deformans, ce infectează piersicul și nectarinul, precum și...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole