14.7 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

HomepageAdvAgricover a obţinut un profit net în creştere la 91,3 milioane de...

Agricover a obţinut un profit net în creştere la 91,3 milioane de lei, în 2022

Agricover a raportat venituri de aproximativ 2,55 miliarde de lei în 2022, o creştere cu 50% comparativ cu anul 2021, şi un profit net de 91,3 milioane de lei, în urcare cu 7%, conform unui comunicat al companiei.

„În 2022, am crescut toate segmentele de business, în timp ce am continuat să acordăm prioritate angajamentului nostru faţă de agricultura sustenabilă şi responsabilă. Succesul Agricover se datorează echipei noastre dedicate din teren, care lucrează îndeaproape cu fermierii pentru a identifica nevoile emergente legate de digitalizare, tehnologie şi finanţare. Prin furnizarea de soluţii inovatoare şi eficiente adaptate nevoilor fermierilor, suntem capabili să diseminăm rapid soluţii digitale şi tehnologii de ultimă oră către un număr mare de fermieri, cultivând în acelaşi timp conştientizarea beneficiilor practicilor sustenabile”, a declarat Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding.

În 2022, Agricover şi-a continuat extinderea portofoliului de clienţi, furnizând inputuri agricole şi oferind finanţare unui număr total de 9.949 de clienţi, dintre care aproximativ o treime au beneficiat de serviciile oferite atât de Agricover Distribution, cât şi de Agricover Credit.

În ceea ce priveşte rezultatele financiare înregistrate la nivelul fiecărui segment de activitate, în 2022, Agricover Distribution a continuat procesul de consolidare a poziţiei pe piaţa de distribuţie de inputuri agricole, realizând venituri de 2,5 miliarde de lei din vânzarea de inputuri agricole precum seminţe certificate, produse de protecţie a plantelor, produse de nutriţie a plantelor, biostimulatori şi combustibili.

Profitul net înregistrat de Agricover Distribution în 2022, a fost de 39,6 milioane de lei, o majorare cu 16% comparativ cu rezultatul din 2021.

La nivelul Agricover Credit, valoarea contabilă brută a creditelor şi avansurilor în sold la 31 decembrie 2022 a ajuns la 2,84 miliarde de lei, o creştere cu 42% faţă de sfârşitul anului anterior.

Profitul net înregistrat de Agricover Credit în 2022 a fost de 65,4 milioane de lei, o apreciere cu 19% faţă de 2021. Rata creditelor neperformante a continuat să fie sub media sectorului, fiind de 2,9% la data de 31 decembrie 2022, comparativ cu media sectorului agricol de 3,1% la data de 30 septembrie 2022.

Pe parcursul anului trecut, Agricover a continuat să investească în automatizarea proceselor de afaceri şi în viitorul digital al agriculturii, prin intermediul Agricover Technology.

Platforma Crop360, prin care fermierii au acces în timp real şi într-un singur loc la servicii de agricultură digitală pentru fermă şi la un canal de interacţiune digitală cu grupul Agricover, a fost implementată în peste 3.000 de ferme de la lansarea acesteia în noiembrie 2021.

Platforma reprezintă una dintre investiţiile realizate de grup în domeniul cercetării şi inovării în vederea sprijinirii fermierilor din România pentru a deveni mai competitivi şi agili în faţa transformărilor accelerate care au loc în domeniul agriculturii la nivel global.

Pentru anul 2023, Agricover are în vedere continuarea digitalizării operaţiunilor, dezvoltarea portofoliului de produse comercializate sub marca proprie şi diversificarea surselor de finanţare.

Totodată, grupul va continua procesul de optimizare structurală şi operaţională pentru a asigura o îmbunătăţire continuă a performanţei financiare a segmentelor sale de afaceri.

Agricover
Agricover
Grupul Agricover este principalul jucător din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 20 de ani.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EuroGrain Exchange 2024 – semănând parteneriate, recoltând oportunități nelimitate

Cea de-a doua ediție a EuroGrain Exchange, găzduită săptămâna...

Lactalis a anunțat că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, dar profitul a rămas scăzut

Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a anunţat joi că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023,...

Radu Puiu, XTB: Prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru români

Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta și catalizatori...

Zinchuk: BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România

România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard de euro...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole