20 C
București
sâmbătă, 15 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleAjutor de stat de 20 milioane euro pentru producătorul de tractoare Irum

Ajutor de stat de 20 milioane euro pentru producătorul de tractoare Irum

Premierul Nicolae Ciucă, care s-a aflat joi în vizită la Reghin la fabrica de tractoare Irum, a anunțat că producătorul român a primit un ajutor de stat în valoare de 20 milioane euro pentru extinderea activității.

”Mă bucur să constat cum o industrie cu tradiţie în România, cea a utilajelor folosite în agricultură, este susţinută şi adaptată cu profesionalism la cerinţele tehnologice actuale de către singura fabrică de tractoare românească, Irum S.A. din Reghin, pe care am avut ocazia să o vizitez astăzi. Investiţiile care am văzut că s-au făcut după privatizare, inclusiv cu sprijin guvernamental şi prin înfiinţarea unui centru propriu de cercetare şi dezvoltare a utilajelor agricole şi forestiere, stau la baza profilului dinamic al producţiei companiei, care în ultimii ani şi-a adăugat în portofoliu tipuri noi de utilaje produse, între care şi noua gamă de tractoare de concepţie românească, pe lângă utilajele pentru industria forestieră”, a afirmat Nicolae Ciucă într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

El a mai precizat că unitatea de la Reghin se numără printre beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru susţinerea investiţiilor cu impact major în economie.

”Agricultura românească are nevoie de astfel de utilaje, iar Guvernul va sprijini în acest sens spiritul antreprenorial şi capitalul românesc, pentru că ne dorim ca exemplele de bune practici să se multiplice”, a arătat Ciucă.

Premierul agricol a vizitat, joi, mai multe unități de producție din județul Mureș – fabrica de produse lactate Mirdatod din Ibăneşti, combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş şi Irum Reghin.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul a aprobat măsuri pentru susţinerea fermierilor care cultivă sfeclă de zahăr

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum care prevede măsuri...
‹ adv ›

Echilibrarea balanţei comerciale cu produse agroalimentare, printre obiective în domeniul Agriculturii

Echilibrarea balanţei comerciale cu produse agroalimentare prin reducerea importurilor, stimularea exportului, a producţiei şi a consumului de produse româneşti...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole