7.2 C
București
sâmbătă, 24 februarie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducătorul de băuturi Zarea preia 70% din Domeniile Dealu Mare Urlați

Producătorul de băuturi Zarea preia 70% din Domeniile Dealu Mare Urlați

Producătorul de băuturi Zarea, lider în categoria vinurilor spumante, achiziţionează 70% din pachetul de acţiuni al grupului de firme DDMU (Domeniile Dealu Mare Urlaţi), fondat de regretatul Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, consilier prezidențial și una dintre vocile cele mai puternice ale fermierilor din România din ultimele decenii, scrie puterea.ro.

Restul pachetului de 30% din părțile sociale va rămâne în proprietatea familiei Rădulescu.

Odată cu această tranzacție, supusă analizei și autorizării de către Consiliul Concurenţei, Zarea intenţionează să devină un jucător important în piaţa vinurilor de calitate.

Gabriel Rădulescu, administratorul DDMU, va rămâne în continuare director general al grupului DDMU și se va ocupa de podgoriile din Dealu Mare şi crama de la Urlaţi, urmând ca activităţile de marketing, vânzări şi management financiar să fie operate de echipa Zarea. 

„Achiziția din Dealu Mare este pentru noi o nouă provocare. Ne face plăcere să transmitem pe această cale bucuria noastră de a face parte din marea familie Dealu Mare, alături de alte firme prietene şi colaboratori cu care am mai lucrat în trecut”, a declarat Emil Popescu, Preşedintele Consiliului Director al Zarea.

„Tranzacția reprezintă dorința mea și a fratelui meu Ștefan de a duce afacerea construită alături de tatăl nostru către un alt nivel, prin integrarea afacerii în potențialul de dezvoltare generat de asocierea cu firma Zarea S.A.. Am alăturat 100 ha de vie celor 100 de ani de istorie ai companiei Zarea, pentru a capitaliza sinergiile celor două afaceri”, a afirmat Gabriel Rădulescu, unul dintre fondatorii DDMU și administratorul acesteia.

Zarea, cu o tradiție care începe încă din 1912, este lider de piață în categoria vinurilor spumante (brandul Zarea şi Dorato), în categoria cocktailurilor pe bază de vin (Zarea Cocktail To Go), în categoria vinului roşu dulce (Sânge de Taur), precum şi în categoriile lichioruri (Florentino) şi bitter (Carpaten).

Compania, controlată în prezent de gupul polonez Ambra, a încheiat anul calendaristic 2022 cu o cifră de afaceri brută de 283 milioane de lei, mai mare cu 13,4% faţă de anul precedent. Pentru 2023, estimările se ridică la 300 milioane lei.

Grupul DDMU a fost fondat de Adrian Rădulescu, în anul 2007, și dezvoltat alături de cei doi fii ai săi, Gabriel și Ștefan. Adrian Rădulescu a fost un specialist recunoscut și apreciat în domeniul agricol, fiind membru fondator al Ligii Asociaților Producătorilor Agricoli din România și Asociației Fermierilor din România.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

EuroGrainExchange 2024: analiza pieței oleaginoaselor, pe agenda discuțiilor

EuroGrainExchange, un eveniment semnificativ în industria cerealelor, este programat...
‹ adv ›

Agricultorii polonezi îşi extind protestele prin blocarea unei autostrăzi cheie către Germania

După ce au blocat puncte de trecere la graniţa cu Ucraina, agricultorii polonezi intenţionează să blocheze începând de duminică...

Dacian Cioloş va prezenta oficialilor europeni un set de propuneri referitoare la Politica Agricolă Comună

Europarlamentarul Dacian Cioloş a anunţat că va înainta Comisiei Europene şi Parlamentului European un set de propuneri referitoare la...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole