15.9 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleADS speră ca cel târziu anul viitor să înceapă lucrările la parcul...

ADS speră ca cel târziu anul viitor să înceapă lucrările la parcul fotovoltaic din Oltenia

Agenţia Domeniilor Statului (ADS) speră ca cel târziu în primăvara anului viitor să înceapă practic lucrările în teren pentru realizarea parcului fotovoltaic din Piscul Sadovei-Dăbuleni, Oltenia, a declarat, vineri, directorul general al instituţiei, George Sava.

El a mai spus că doreşte ca ADS să devină autoritate publică de interes naţional şi că pentru realizarea proiectului din Oltenia, unul din cele mai importante proiecte verzi din Europa, instituţia va pune la dispoziţie teren neproductiv, investiţia urmând să fie finanţată din fonduri europene.

„Sunt deja două acte normative care au fost aprobate, inclusiv în CSAT s-au stabilit aceste priorităţi. Urmează ca în două săptămâni să iasă şi ultimul act normativ în aşa fel încât să intre în linie dreaptă din punctul de vedere al normelor legale. Până la execuţie mai e ceva timp. Proiectul are ca termen final 2026. Asta înseamnă ca undeva în toamnă, cel târziu în primăvara anului viitor va începe munca în teren”, a menţionat directorul general al ADS.

Sava a amintit că instituţia a început un proces pentru cartografierea terenurilor deţinute, în condiţiile în care în momentul de faţă doar circa 80.000 de hectare dintr-un total de circa 320.000 de hectare au cărţi funciare.

„Vrem să facem cărţi funciare pentru toate terenurile, proprietatea publică a statului şi apoi proprietatea privată a statului, în contextul în care proprietatea privată este într-o continuă dinamică din punctul de vedere al fondului funciar. Ne axăm în principal pe proprietatea publică, urmând ca toate terenurile să aibă carte funciară”, a mai spus George Sava.

Directorul general al ADS a afirmat că instituţia pe care o conduce realizează în momentul de faţă un proiect cu fonduri europene care va avea ca rezultat o hartă digitală interactivă a terenurilor neproductive din România şi a amintit că în prima zi de luni din fiecare lună, pe site-ul instituţiei, sunt făcute publice terenurile libere deţinute de ADS.

„Nevoia de teren şi intenţia de a se concesiona terenuri a devenit foarte mare atunci când am ieşit şi am arătat clar ce avem”, a afirmat directorul general al ADS, George Sava.

El s-a întâlnit vineri cu fermierii din judeţul Tulcea care i-au prezentat problemele cu care se confruntă. Întâlniri similare au mai avut loc până acum la Sibiu, Brăila şi Galaţi şi vor continua la Iaşi, Constanţa şi Călăraşi, programul acestora urmând să fie făcut public.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

De ce se îngălbenesc, ofilesc plantele sau răsadul de vinete

Vinetele sunt o cultură sensibilă și iubitoare de căldură, iar obținerea recoltelor bune este posibilă respectând cerințele acesteia. În...

AFP: UE prelungeşte cadrul temporar ce permite statelor membre să acorde ajutoare agricultorilor

Un cadru temporar ce permite statelor din UE să acorde mai uşor importante ajutoare publice întreprinderilor agricole afectate de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole