26.7 C
București
joi, 25 iulie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleINS: Exporturile de carne şi preparate din carne au crescut, în primele...

INS: Exporturile de carne şi preparate din carne au crescut, în primele 10 luni din 2022, cu 35,4%

România a exportat în primele zece luni ale anului trecut carne şi preparate din carne în sumă de 457,8 milioane euro, valoare în creştere cu 35,4% comparativ cu 2021, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Cele mai mari exporturi s-au înregistrat în aprilie 2022, respectiv 50,9 milioane euro, iar cele mai mici în ianuarie (34,5 milioane euro).

În ceea ce priveşte importurile de carne şi preparate din carne, acestea s-au majorat cu 31,9%, cifrându-se la 1,228 miliarde euro. Cele mai mari importuri s-au consemnat în septembrie (154 milioane euro) şi cele mai mici în ianuarie (83 milioane euro).

‹ adv ›

Astfel, la această categorie de produse s-a înregistrat, în perioada ianuarie-octombrie 2022, un deficit de 770,4 milioane euro.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

După ce culturi cultivăm tomate, ardei, morcov, sfecla roșie

La cultivarea legumelor, cheia pentru un randament bun și...
‹ adv ›

Apicultorii pot depune Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, se...

Grecia a obţinut înscrierea produsului „Kashkavali Pindou” în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG)

Comisia Europeană a aprobat, joi, înscrierea de către Grecia a produsului „Kashkavali Pindou” în registrul Specialităţilor Tradiţionale Garantate (STG),...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole