13.3 C
București
marți, 14 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleGuvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru a compensa creşterile de costuri privind stocurile de materie primă, de transport, depozitare şi procesare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, care a precizat că fiecare astfel de întreprindere va beneficia de până la 500.000 euro.

„În sprijinul fermierilor aş vrea să semnalez faptul că producătorii români din industria alimentară vor putea beneficia de granturi până la 500.000 euro pentru fiecare întreprindere pentru a depăşi dificultăţile generate de efectele războiului din Ucraina. Agresiunea militară rusă din ţara vecină a atras o serie întreagă de probleme de natură a afecta lanţurile de aprovizionare, dar şi funcţionarea multor componente ale economiei şi agriculturii”, a declarat Cărbunaru, la finalul şedinţei de guvern.

El a menţionat că această schemă se va aplica pe teritoriul României până la 30 iunie 2023.

„Guvernul, prin decizia de astăzi, va aloca 200 de milioane euro sub formă de granturi pentru a compensa creşterile de costuri privind stocurile de materie primă, de transport, depozitare şi procesare. E o schemă care se va aplica pe teritoriul României până la data de 30 iunie 2023 şi se va putea acumula cu orice alte forme de sprijin pe care Guvernul le asigură cu finanţare de la bugetul de stat, având aceleaşi costuri eligibile identificabile”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Dan Cărbunaru a mai anunţat că ordonanţa de urgenţă referitoare la producătorii agricoli afectaţi de secetă, aflată pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului, a fost amânată pentru a fi completată.

„În privinţa ordonanţei de urgenţă care s-a aflat astăzi pe ordinea de zi, pentru producătorii agricoli afectaţi de secetă cu culturi înfiinţate în toamna anului trecut, această decizie va fi optimizată, va fi cumulată cu un cadru mai larg optimizat care să acopere o paletă mai largă de beneficiari. În perioada imediat următoare vom reveni cu această decizie”, a precizat Cărbunaru.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole