14.2 C
București
marți, 9 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleCultivatorii de merişoare din SUA trebuie să se adapteze la schimbările climatice...

Cultivatorii de merişoare din SUA trebuie să se adapteze la schimbările climatice pentru masa de Ziua Recunoştinţei

Sosul de merişoare este servit în SUA de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving), alături de tradiţionalul curcan, însă calitatea şi cantitatea de fructe de merişoare este din ce în ce mai tributară schimbărilor climatice, informează AFP.

În statul Massachusetts, al doilea mare producător din SUA după Wisconsin, fermierii trebuie să se adapteze la condiţii meteo extreme. Fructele de merişoare suferă atât din cauza secetei cât şi de pe urma excesului de precipitaţii.

În exploataţia sa agricolă de la Taunton, la sud de Boston, Billy McCaffrey spune că recolta de merişoare din acest an se anunţă a fi una „fenomenală”.

„De ce de la un an la altul recoltele sunt fie la valori maxime, fie la minime? Nu ştiu dar sper că vom putea continua să ne asigurăm traiul”, spune Billy McCaffrey care lucrează exploataţia împreună cu soţia sa Mary.

Iniţial, familia McCaffrey se aştepta la un an 2022 foarte slab, după un an 2021 în care s-a înregistrat una din cele mai slabe recolte de merişoare din istoria recentă, potrivit lui Brian Wick, responsabil de la CCCGA, asociaţia producătorilor locali de merişoare.

„Această situaţie s-a datorat în principal ploilor şi umezelii, condiţii perfecte pentru apariţia ciupercilor pe fructele de merişoare”, a explicat acest expert pentru AFP.

Din contra, în acest an primăvara a fost una secetoasă, ceea ce i-a forţat pe fermieri să utilizeze pompele pentru a-şi iriga culturile de merişoare. Chiar dacă este prea devreme pentru a aprecia calitatea finală a fructelor de merişoare, CCCGA mizează pe o recoltă astronomică în statul Massachusetts.

Keith Mann, 54 de ani, a decis să se protejeze de efectele schimbărilor climatice prin instalarea de panouri solare care să îi permită să utilizeze pompele de apă fără a folosi carburant.

„Am avut pe de o parte o vară secetoasă care ne-a forţat să irigăm mai mult. Apoi, la finele verii, am avut ploi torenţiale care au provocat inundaţii şi ciuperci”, spune fermierul.

Însă, pentru Ziua Recunoştinţei, o sărbătoare de familie în SUA, nimeni nu trebuie să îşi facă stocuri de sos de merişoare în acest an, promit Billy McCaffrey şi Keith Mann.

Fermierii din Massachusetts au decis să se adapteze la schimbările climatice pentru a produce noi soiuri de fructe de merişoare care vor fi procesate graţie cooperativei agricole Ocean Spray.

„Ne sculăm în fiecare dimineaţă pentru Ziua Recunoştinţei. Este motorul nostru dar va trebui ca tehnicile noastre agricole să evolueze”, concluzionează Billy McCaffrey. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Guvernul Ungariei majorează compensaţiile pentru pierderile suferite de fermieri din cauza secetei extreme

Guvernul Ungariei a majorat de patru ori compensaţia acordată...
‹ adv ›

Restricţii la achiziţiile de ouă în Marea Britanie, din cauza gripei aviare

O serie de lanţuri de supermarketuri din Marea Britanie au început să introducă restricţii la achiziţiile de ouă, după...

Guvern: Granturi de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor români din industria alimentară pentru...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole