26.3 C
București
joi, 20 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducţia de vin a Franţei ar urma să crească în acest an...

Producţia de vin a Franţei ar urma să crească în acest an cu 18% față de 2021

Producţia de vin a Franţei ar urma să urce până la 44,6 milioane de hectolitri în acest an, cu 18% mai mult decât producţia afectată de îngheţ din 2021, a anunţat vineri Ministerul francez al Agriculturii, în condiţiile în care culesul viei a început mai devreme în acest an din cauza secetei şi se apropie de sfârşit, informează Reuters.

Cifra avansată vineri de Ministerul Agriculturii de la Paris este peste estimările anterioare de 44 milioane de hectolitri şi cu 4% peste media din ultimii cinci ani.

Un hectolitru este echivalent cu 100 de litri sau aproximativ 133 de sticle standard de vin.

Potrivit Ministerului francez al Agriculturii, culesul viilor în regiunea Champagne s-a încheiat cu aproximativ 12 zile mai repede decât media din ultimii 10 ani iar producţia totală este aşteptată să se dubleze, comparativ cu cea de anul trecut, graţie unor condiţii meteo favorabile.

În regiunea Bordeaux, unde culesul viilor s-a încheiat la finele lunii septembrie, producţia de vin este prognozată să fie cu 5% sub media multianuală, din cauza secetei care a afectat creşterea strugurilor, la care s-au adăugat frigul din primăvară şi căderile de grindină din luna iunie, care au afectat unele plantaţii.

Regiunea Alsacia din estul Franţei precum şi regiunile din sud-vestul Franţei au fost şi ele afectate de o secetă prelungită, astfel că producţia lor de vin este prognozată să fie cu 11%, respectiv 21% sub mediile multianuale.

Vinul este cel mai important produs agricol al Franţei şi în mod normal Franţa, Spania şi Italia concurează pentru titlul de cel mai mare producător mondial de vin. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Exporturile de vin ale Franţei au o revenire puternică cu 42,8% mai mult față de 2020

Exporturile franceze de vin şi băuturi spirtoase au crescut...
‹ adv ›

Franţa: Vremea nefavorabilă va duce la diminuarea producţiei de vin

Gerul care a lovit în această primăvară viile din Franţa şi furtunile din perioada verii ar putea diminua cu...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole