18.9 C
București
duminică, 26 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProtocol de cooperare între ICI Bucureşti şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Protocol de cooperare între ICI Bucureşti şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică (ICI) Bucureşti şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol de colaborare instituţională, scopul principal fiind acela de a se oferi suportul tehnic în scopul avizării documentaţiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanţare a investiţiilor pentru construirea sau modernizarea infrastructurii de broadband cu finanţare prin Măsura 19 „Sprijin pentru dezvoltarea locală LEADER”, din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Potrivit unui comunicat al ICI Bucureşti, în contextul acestui protocol, instituţia de cercetare are ca domeniu specific de activitate – „efectuarea de cercetări fundamentale şi aplicative, dezvoltare tehnologică, elaborare de studii şi reglementări tehnice şi economice, de interes public şi naţional, precum şi efectuarea de teste, probe şi măsurători, autorizări şi certificări de conformitate, care privesc asigurarea cerinţelor fundamentale impuse aparaturii, instalaţiilor, sistemelor şi serviciilor de comunicaţii”.

Toate documentele necesare obţinerii avizelor şi implementarea unui proiect de infrastructură broadband pot fi consultate la adresa: www.smartleader.ro.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti reprezintă cel mai important institut de cercetare – dezvoltare şi inovare în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor din România. Prin asumarea priorităţilor ştiinţifice şi tehnologice ale domeniului, misiunea ICI Bucureşti o constituie consolidarea poziţiei câştigate.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) are ca atribuţie implementarea tehnică şi financiară a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Până în prezent, 77.860 de fermieri, procesatori, antreprenori şi autorităţi publice au încheiat contracte de finanţare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale pentru a primi fonduri europene nerambursabile prin PNDR 2020.

Valoarea plăţilor efectuate de către AFIR, până în prezent, beneficiarilor Programului se ridică la 8,75 de miliarde de euro, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie efectivă a fondurilor alocate de 86,7%. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Finanţare de peste 35 mln de euro pentru construirea de drumuri agricole şi comunale

Proiecte pentru construirea de drumuri agricole şi comunale, în...
‹ adv ›

Plăţi de peste 80 milioane euro realizate de APIA şi AFIR în ultimele trei zile

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) au efectuat plăţi de...

AFIR a făcut plăţi de 119 mln euro în perioada 22-30 aprilie 2024

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a făcut plăţi de 119 milioane euro (594,66 milioane de lei) în perioada...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole