33.1 C
București
marți, 18 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina a introdus cote la export pentru anumite produse agricole

Ucraina a introdus cote la export pentru anumite produse agricole

Guvernul ucrainean a decis să introducă restricţii la exportul anumitor produse agricole în 2022, în contextul invaziei ruseşti, a anunţat agenţia de presă Interfax Ukraine, preluată de AFP.

Potrivit unui decret guvernamental publicat duminică seara, va fi nevoie de o licenţă specială pentru a putea exporta grâu, porumb, ulei de floarea soarelui, carne de pui şi ouă. Ucraina este unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de cereale şi uleiuri vegetale.

Ofensiva militară rusească a perturbat exporturile şi ameninţă cotaţiile la produse agricole, Rusia şi Ucraina fiind două ţări importante pentru aprovizionarea cu materii prime agricole.

Pe de altă parte, compania ucraineană de transport feroviar Ukrainian Railways a anunţat că este pregătită să organizeze exporturile de produse agricole pe calea ferată, după închiderea porturilor ucrainene de la Marea Neagră din cauza invaziei ruseşti.

Ukrainian Railways a spus că ar putea livra cereale la graniţele cu România, Ungaria, Slovacia şi Polonia, de unde ar putea fi livrate spre porturile şi hub-urile logistice ale ţărilor europene.

În 2021, producţia de cereale a Ucrainei a crescut cu 32% până la 85,7 milioane de tone iar de la începutul sezonului agricol 2021/2022 şi până la data de 23 februarie 2022 Ucraina a exportat 43 de milioane de tone de cereale.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

România este cel mai mare exportator de porumb din UE

Exporturile de grâu moale din Uniunea Europeană în sezonul...
‹ adv ›

Porturile maritime românești au înregistrat un trafic record de mărfuri în 2021

Traficul total de mărfuri în porturile maritime românești a înregistrat 67,5 milioane tone în anul 2021, o creștere de...

Argentina prelungeşte interdicţia exportului de carne de vită

Autorităţile din Argentina au prelungit luni, până la finele lui 2023, o interdicţie privind exportul anumitor sortimente de carne...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole