20 C
București
luni, 27 mai, 2024

-

HomepageAdvOTP Bank România oferă fermierilor o nouă facilitate de finanţare de până...

OTP Bank România oferă fermierilor o nouă facilitate de finanţare de până la 90%, prin convenţia APIA 2022

OTP Bank România a semnat convenţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prin care pune la dispoziţia fermierilor din sectorul creşterii animalelor o nouă facilitate de finanţare de până la 90% din valoarea subvenţiei.

Conform unui comunicat remis, luni, AGERPRES, finanţările acordate în baza convenţiilor tripărite încheiate cu APIA, Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) au o structură de costuri avantajoasă, valoarea creditului fiind de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa solicitantului, iar dobânda aferentă creditelor acordate în lei este ROBOR 6M + maximum 2%.

Prin intermediul acestor facilităţi, fermierii pot solicita finanţare pentru activitatea capitalului de lucru în sectorul creşterii animalelor, pentru care FGCR şi FNGCIMM oferă garanţie de maximum 80% din valoarea totală a creditului.

„Semnarea convenţiei cu APIA reprezintă încă un pas al OTP Bank în direcţia sprijinirii economiei locale, prin finanţări, parteneriate şi iniţierea de proiecte responsabile. Sectorul agricol este deosebit de important pentru dezvoltarea României şi are un potenţial uriaş şi insuficient exploatat, până acum. Fermierii au nevoie de susţinere adaptată nevoilor şi particularităţilor activităţii lor, precum şi de posibilitatea de-a învăţa şi utiliza practici mai sustenabile din punct de vedere financiar. Prin acest demers, OTP Bank îşi reiterează suportul atât pentru sectorul agro, cât şi pentru progresul economic al României, în ansamblu”, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct în cadrul Diviziei Afaceri.

Fermierii eligibili pentru subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi teritoriale OTP Bank România pentru accesarea acestei facilităţi de finanţare, în baza adeverinţei de înregistrare fermier emisă de APIA, aferentă anului 2022.

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezenţă foarte bună în Europa Centrală şi de Est, care oferă soluţii financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât şi corporate.

Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors şi Fundaţia OTP Bank România. 

OTP Bank
OTP Bankhttps://www.otpbank.ro
OTP Bank România oferă soluții financiare complete în domeniul agricol, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Pyxides, trei substanțe active consacrate într-o combinație unică

Porumbul este planta de cultură cea mai sensibilă și...

Exim Banca Românească şi Export Credit Greece vor colabora pentru dezvoltarea comerţului şi investiţiilor

Exim Banca Românească, în calitate de agenţie de export a României, şi Export Credit Greece au semnat un memorandum...

Ghidul fermierului care cultivă floarea-soarelui. De la cultivare și îngrijire, la tratament, riscuri și recoltare

Particularități generale ale culturii de floarea-soarelui România se situează pe primul loc în UE, la suprafața cultivată cu floarea-soarelui și...

CFRO: Au început înscrierile în programul „Tineri Lideri pentru Agricultură”, Ediția 2024-2025

Clubul Fermierilor Români anunță că în prezent există o Comunitate de peste 300 de absolvenți, construită în cadrul Programului „Tineri Lideri pentru...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole