20 C
București
vineri, 14 iunie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricolePlăţi către fermieri de aproape 427 de milioane de euro, transmise spre...

Plăţi către fermieri de aproape 427 de milioane de euro, transmise spre decontare la CE

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a transmis, la sfârşitul lunii ianuarie 2022, Comisiei Europene (CE), solicitarea de decontare a sumei de 426,8 milioane de euro pentru rambursarea plăţilor realizate din bugetul naţional către fermieri în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2021, informează instituţia într-un comunicat transmis, marţi, AGERPFRES.

„Declaraţia transmisă însumează totalul plăţilor efectuate de Agenţie în trimestrul IV către beneficiarii proiectelor de investiţii finanţate prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), dar şi plăţile directe şi compensatorii aferente măsurilor delegate către Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură (APIA). Conform procedurilor de lucru stabilite la nivelul Comisiei Europene, declaraţia de cheltuieli aferentă trimestrului IV a fost încărcată direct de către AFIR în sistemul informatic utilizat pentru schimbul de date între statele membre şi CE, urmând ca, după verificarea sumelor cuprinse în declaraţia de cheltuieli, Comisia să ramburseze României, în termen de 45 de zile, fondurile europene alocate pentru agricultură şi dezvoltare rurală”, se arată în comunicat.

AFIR precizează că, până în prezent, Comisia Europeană a rambursat României peste 6,4 miliarde de euro pentru agricultură şi dezvoltarea durabilă a mediului rural, prin PNDR 2014 – 2020. 

  • Citește despre ->
  • AFIR
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

AFIR: Notificări de acordare a finanţărilor pentru 484 de tineri fermieri pe proiecte eligibile aflate în aşteptare

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale a emis notificări către...
‹ adv ›

AFIR a publicat condițiile accesării fondurilor europene pentru utilaje agricole

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe...

AFIR: Ghidul solicitantului pentru licee agricole, în consultare publică

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a publicat miercuri, pe site-ul propriu, versiunea consultativă a Ghidului solicitantului „Îmbunătăţirea Infrastructurii...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole