15 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProtest fermieri: Vrem despăgubiri pentru culturile calamitate

Protest fermieri: Vrem despăgubiri pentru culturile calamitate

Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice „GRÂNARII” organizează un marș al tractoarelor în mai multe județe ale țării.

Azi 07.04.2021 începând cu ora 14:00, Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice „GRÂNARII” – „DĂ-TE PE BRAZDĂ” IAȘI vor organiza un marș cu utilaje agricole în Municipiile Iași, Vaslui și Botoșani.

Protestul exprimă strigătul de disperare al fermierilor, privind tergiversarea acordării despăgubirilor pentru calamitățile culturilor din primăvara anului 2020 și întârzierea plății pentru culturile de toamnă din anul 2019.

Agricultorii au datorii, susțin că sunt obligați să plătească penalități pentru contractele nerespectate din pricina secetei, despăgubiri nu primesc, costul carburanților a crescut, iar ajutorul național tranzitoriu s-a înjumătățit.

Agricutorii cer Prim Ministrului să plătească despăgubirile pentru culturile calamitate din sume identificate la propunerea alianței pentru agricultură și cooperare.

Ei mai susțin că peste 40% din fermieri nu vor putea asigura necesarul de reluare a activității agricole.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Demonstrații agricole în câmp, tehnică agrară de ultimă generație și show-uri live la prima ediție AGRIVENTURA

S-a încheiat prima ediție AGRIVENTURA - Sfatul Grânarilor 2022. Evenimentul, care s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, pe...

Joi începe SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022. Iată programul evenimentului

ASOCIAȚIA GRÂNARII organizează în perioada 30 iunie - 2 iulie prima ediție a evenimentului SFATUL GRÂNARILOR – AGRIVENTURA 2022....
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole