4.2 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriVâlcea: Sute de hectare de suprafețe agricole sunt afectate de secetă și...

Vâlcea: Sute de hectare de suprafețe agricole sunt afectate de secetă și vijelii

Suprafaţa agricolă din judeţul Vâlcea afectată de seceta din această vară este de circa 163 de hectare, pagubele provocate agricultorilor fiind estimate la peste 470.000 de lei, au anunţat, vineri, reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană (DAJ).

Potrivit raportului prezentat în cadrul Colegiului Prefectural, cele mai mari pierderi cauzate de lipsa apei din sol se înregistrează la cultura de floarea soarelui (118,81 de hectare afectate) şi la cultura de porumb (44,16 hectare afectate).

Pagube au fost însă raportate şi în urma furtunilor şi inundaţiilor din această vară, suprafaţa calamitată declarată de fermierii vâlceni fiind de peste 220 de hectare, în mare parte cultură de viţă de vie – circa 164 de hectare de teren din zona podgoriei Drăgăşani.

Ploile şi vijeliile au distrus, de asemenea, zeci de hectare de teren cultivate cu legume (circa 10 hectare de solarii şi încă 12 hectare aflate în câmp deschis), porumb (32,27 de hectare) şi cereale (peste 3 hectare).

În ceea ce priveşte recolta de vară, conform DAJ Vâlcea, fermierii vâlceni au obţinut circa 32.000 de tone de grâu de pe o suprafaţă recoltată de peste 7.000 de hectare, 5.372 de tone de triticale, 5.007 tone de ovăz, 1.760 tone de orz, circa 2.000 de tone de rapiţă pentru ulei şi peste 900 de tone de mazăre.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

00:03:02

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața...

Preţul petrolului s-a prăbuşit peste noapte la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 luni

Contractele futures la petrol au scăzut luni cu peste 2 dolari pe baril, WTI atingând un minim al ultimelor...

DN Agrar – cea mai mare fermă zootehnică integrată din România și-a triplat cifra de afaceri și profitul net după primele nouă luni

DN AGRAR Group SA, simbol DN (BVB), cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producţie de lapte...

Fertilizarea foliară și analiza foliară la măr – sfaturi

Fertilizarea foliară a plantelor a devenit populară, în condițiile în care asigură multiple avantaje, oferind plantelor nutrienții necesari prin...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate