17.1 C
București
joi, 25 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUn nou caz de pestă porcină africană descoperit în Germania

Un nou caz de pestă porcină africană descoperit în Germania

Un al treilea caz de pestă porcină africană la animale domestice a fost confirmat la o fermă de porci din Brandenburg, un land din estul Germaniei, au anunţat autorităţile germane, transmite Reuters.

Acest nou caz a fost descoperit la o mică exploataţie agricolă cu doar patru porci amplasată în zona de restricţie unde pesta porcină este răspândită în rândul porcilor mistreţi, a informat Ministerul Sănătăţii din Brandenburg, un land din estul Germaniei, regiune la graniţa cu Polonia unde pesta porcină este larg răspândită.

Primele cazuri de pestă porcină la animale domestice din Germania au fost descoperite la finele săptămânii trecute, tot în zona Brandenburg.

China şi alte state mari care cumpără carne de porc au interzis importurile din Germania în luna septembrie 2020 după ce primele cazuri de PPA au fost confirmate la animalele sălbatice.

Potrivit experţilor, descoperirea virsului pestei porcine africane la fermele de animale domestice nu ar urma să aibă un impact majorat asupra exporturilor de carne de porc ale Germaniei, deoarece acestea sunt vizate în continuare de interdicţii din partea multor importatori din afara UE.

Interdicţiile impuse anul trecut asupra cărnii de porc din Germania a perturbat schimburile comerciale în condiţiile în care alţi producători europeni, inclusiv Spania, şi-au majorat exporturile spre Asia în timp ce Germania şi-a majorat livrările în interiorul UE.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii dar este mortală pentru porci. Boala a apărut în Africa de unde s-a răspândit în Europa şi Asia unde a ucis deja sute de milioane de porci şi a modificat industria globală a cărnii de porc şi a nutreţului.

Sursa foto: allaboutfeed.net

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Academia de Științe Agricole și Silvice, despre pesta porcină: Situația României, unică în UE

Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe lonescu -...
‹ adv ›

Focar de pesta porcină africană într-o exploatație comercială din localitatea Golești; 20.000 de porci eutanasiați

În data de 23.01.2024, a fost confirmată prezența virusului Pestei Porcine Africane într-o exploatație comercială din localitatea Golești, județul Vrancea,...

Sibiu: Al doilea focar de pestă porcină africană, în Presaca; vor fi ucişi 34 de porci

Prefectura a anunţat că a fost confirmat cel de-al doilea focar de pestă porcină africană, în localitatea Presaca, unde...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole