18.1 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUE se numără printre primii membri ai OMC care au acceptat Acordul...

UE se numără printre primii membri ai OMC care au acceptat Acordul privind subvenţiile pentru pescuit

UE a acceptat în mod oficial joi, în numele celor 27 de state membre ale sale, Acordul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) privind subvenţiile pentru pescuit, a anunţat Comisia Europeană.

Acceptarea de către UE accelerează intrarea în vigoare a acordului şi îndeplinirea ţintei 14.6 a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Acordul privind subvenţiile pentru pescuit este esenţial pentru a garanta că dezvoltarea durabilă figurează printre obiectivele principale ale subvenţiilor pentru pescuit şi pentru a evita afectarea oceanelor şi stocurilor de peşte de care depind mijloacele de subzistenţă ale comunităţilor costiere din întreaga lume.

Acordul va intra în vigoare în momentul în care două treimi din cei 164 de membri ai OMC şi-au încheiat procesul de ratificare la nivel naţional. Odată cu acceptarea de către UE (reprezentând cele 27 de state membre), numărul membrilor OMC care au acceptat acordul a ajuns la 34.

Acordul OMC privind subvenţiile pentru pescuit, primul acord comercial multilateral axat pe dezvoltarea durabilă, a fost încheiat în cadrul celei de a 12-a Conferinţe ministeriale a OMC (CM 12) care s-a desfăşurat în luna iunie 2022.

Acordul prevede: interzicerea subvenţiilor guvernamentale pentru pescuitul ilegal, nereglementat şi nedeclarat; interzicerea subvenţiilor pentru pescuit nereglementat în marea liberă şi interzicerea subvenţiilor pentru stocurile cele mai vulnerabile.

De asemenea, acordul cuprinde dispoziţii vizând combaterea practicii dăunătoare a schimbării pavilionului navelor de pescuit cu pavilionul altei jurisdicţii şi dispoziţii detaliate în materie de transparenţă şi notificare pentru a monitoriza punerea în aplicare a acordului. 

  • Citește despre ->
  • UE

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

UE ar putea subvenţiona transportul cerealelor exportate de Ucraina

Comisia Europeană (CE) „analizează cu atenţie” subvenţionarea transportării cerealelor ucrainene...
‹ adv ›

Schemă de ajutor pentru România în valoare de 200 mln euro pentru proprietarii de păduri cu restricţii de exploatare

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă românească în valoare de 200...

UE vrea să majoreze exporturile de cereale ucrainene pe cale terestră

Uniunea Europeană vrea să transporte mai multe cereale din Ucraina pe cale rutieră şi feroviară, în ideea de a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole