joi, 30 iunie, 2022
26.5 C
București

-

HomepageȘtiriUcraina: Investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței...

Ucraina: Investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor

Potrivit prim-ministrului Denis Șmihal din Ucraina, investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor în această țară.

Afirmația a fost făcută în cadrul evenimentului online „Reforme pentru investiții în Ucraina”.

„…O altă realizare semnificativă pentru economia noastră a fost deschiderea pieței terenurilor agricole. De la lansarea pieței funciare, până la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în Ucraina au fost realizate 66 de mii de tranzacții de cumpărare și vânzare de terenuri. Și acesta este doar începutul, deschizând multe oportunități pentru ca sectorul agricol ucrainean să crească dublu în următorii zece ani. În primele 9 luni ale anului trecut, investițiile în sectorul agricol au crescut cu peste 30%”, a menționat Denis Șmihal.

Acest lucru, potrivit prim-ministrului ucrainean, citat de Ukrinform, demonstrează că investitorii văd multe perspective în sectorul agricol, astfel că autoritățile promit să susțină activ această direcție.

În același timp, el a asigurat că autoritățile vor continua să lucreze pentru îmbunătățirea climatului de afaceri din Ucraina. În acest context, se acordă multă atenție reformelor anticorupție, introducerii standardelor relevante și digitalizării.

„Considerăm prioritatea numărul unu reforma justiției, pentru a crea mai multă siguranță pentru afaceri, deoarece orice afacere își dorește garanții legale privind securitatea sa. Înțelegem aceasta. Realizăm îmbunătățiri destul de activ”, a spus Șmihal.

Sursa foto: avocatu.ro

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Director de Dezvoltare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an...

ANSVSA solicită sprijin pentru dezvoltarea strategiei privind controlul pestei porcine africane

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre...

Rusia şi-ar putea limita exporturile de grâu doar la ţările „prietene”, anunţă Dmitri Medvedev

Unul dintre principalii colaboratori ai preşedintelui rus Vladimir Putin a avertizat vineri că Rusia, un important exportator de grâu,...

Mastita vacilor de lapte – forme și tratament

Mastita este o boală a ugerului cu caracter inflamator. Aceasta nu neapărat prezintă pericol pentru viața animalului, însă provoacă...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate