sâmbătă, 21 mai, 2022
29.2 C
București

-

HomepageȘtiriUcraina: Investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței...

Ucraina: Investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor

Potrivit prim-ministrului Denis Șmihal din Ucraina, investițiile în sectorul agricol au crescut cu 30% după deschiderea pieței terenurilor în această țară.

Afirmația a fost făcută în cadrul evenimentului online „Reforme pentru investiții în Ucraina”.

„…O altă realizare semnificativă pentru economia noastră a fost deschiderea pieței terenurilor agricole. De la lansarea pieței funciare, până la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, în Ucraina au fost realizate 66 de mii de tranzacții de cumpărare și vânzare de terenuri. Și acesta este doar începutul, deschizând multe oportunități pentru ca sectorul agricol ucrainean să crească dublu în următorii zece ani. În primele 9 luni ale anului trecut, investițiile în sectorul agricol au crescut cu peste 30%”, a menționat Denis Șmihal.

Acest lucru, potrivit prim-ministrului ucrainean, citat de Ukrinform, demonstrează că investitorii văd multe perspective în sectorul agricol, astfel că autoritățile promit să susțină activ această direcție.

În același timp, el a asigurat că autoritățile vor continua să lucreze pentru îmbunătățirea climatului de afaceri din Ucraina. În acest context, se acordă multă atenție reformelor anticorupție, introducerii standardelor relevante și digitalizării.

„Considerăm prioritatea numărul unu reforma justiției, pentru a crea mai multă siguranță pentru afaceri, deoarece orice afacere își dorește garanții legale privind securitatea sa. Înțelegem aceasta. Realizăm îmbunătățiri destul de activ”, a spus Șmihal.

Sursa foto: avocatu.ro

Luminița Crivoi
Luminița Crivoi
Director Dezvoltare @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

FOTO. A doua zi a conferinței RALF 2022 este în plină desfășurare la București

O serie de prezentări și discuții privind necesitatea procesării...

Pagubele produse de buruieni. Cum afectează recolta

Se numesc buruieni speciile sălbatice de plante adaptate să trăiască împreună cu plantele cultivate, pe care le stânjenesc în creștere și...

Pasteureloza la iepuri: simptome și sfaturi pentru prevenire

Pasteureloza la iepuri este o boală produsă de Pasteurella multocida, bacterie care trăiește în căile respiratorii. Este una dintre...

Se apropie o criză majoră a cerealelor. XTB: Preţul grâului a crescut cu peste 130%, iar al porumbului cu 106%

În Europa, grâul a ajuns la 431,75 EUR/tonă pe bursa franceză, un nou maxim record pentru scadenţa în septembrie...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate