4.7 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriUcraina îmbunătăţeşte estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de...

Ucraina îmbunătăţeşte estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de primăvară

Ministerul Agriculturii din Ucraina a revizuit în creştere estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de primăvară, dar nu a dat nici un motiv pentru noile previziuni, transmite Reuters.

Aproximativ 13,4 milioane de hectare de porumb, cereale, sfeclă de zahăr şi floarea soarelui ar putea fi însămânţate anul acesta, cu 3,5 milioane de hectare mai puţin decât în 2021, se arată în raportul Ministerului Agriculturii.

Estimarea este semnificativ mai ridicată decât cea prezentată în martie de Roman Leshchenko, pe atunci ministrul Agriculturii, care declara pentru Reuters că în 2022 suprafaţa însămânţată cu culturi de primăvară ar putea fi redusă cu mai mult de jumătate faţă de 2021, la aproximativ şapte milioane de hectare, comparativ cu un nivel estimat la 15 milioane de hectare înaintea invaziei.

Fermierii au început deja să însămânţeze grâul de primăvară, orzul, mazărea, floarea soarelui, rapiţa, sfecla de zahăr şi boabe de soia, a informat Ministerul Agriculturii.

În sezonul 2020/2021, Ucraina a fost al patrulea exportator global de grâu, majoritatea cerealelor fiind transportate prin porturile de la Marea Neagră.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Copilitul lăstarilor la roșii. Când se realizează și care este rolul

Copilirea roșiilor (tomatelor) presupune tăierea unor lăstari (copili) la...

Cultivarea pepenelui galben – sfaturi utile

Cultivarea de succes a pepenelui galben presupune respectarea mai multor particularități de creștere. Temperatura minimă de germinație a semințelor...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Scheme de tratament la cais: produse și perioade recomandate

Pomii de cais pot fi afectați în diferite etape ale vegetație de o gamă largă de boli și dăunători....
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate