22.9 C
București
sâmbătă, 30 septembrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriUcraina îmbunătăţeşte estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de...

Ucraina îmbunătăţeşte estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de primăvară

Ministerul Agriculturii din Ucraina a revizuit în creştere estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de primăvară, dar nu a dat nici un motiv pentru noile previziuni, transmite Reuters.

Aproximativ 13,4 milioane de hectare de porumb, cereale, sfeclă de zahăr şi floarea soarelui ar putea fi însămânţate anul acesta, cu 3,5 milioane de hectare mai puţin decât în 2021, se arată în raportul Ministerului Agriculturii.

Estimarea este semnificativ mai ridicată decât cea prezentată în martie de Roman Leshchenko, pe atunci ministrul Agriculturii, care declara pentru Reuters că în 2022 suprafaţa însămânţată cu culturi de primăvară ar putea fi redusă cu mai mult de jumătate faţă de 2021, la aproximativ şapte milioane de hectare, comparativ cu un nivel estimat la 15 milioane de hectare înaintea invaziei.

Fermierii au început deja să însămânţeze grâul de primăvară, orzul, mazărea, floarea soarelui, rapiţa, sfecla de zahăr şi boabe de soia, a informat Ministerul Agriculturii.

În sezonul 2020/2021, Ucraina a fost al patrulea exportator global de grâu, majoritatea cerealelor fiind transportate prin porturile de la Marea Neagră.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 51% în septembrie

Exporturile de cereale ale Ucrainei în perioada 1-24 septembrie...
‹ adv ›

Slovacia şi Ucraina vor pune la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu cereale, care va înlocui embargoul

Miniştrii Agriculturii din Slovacia şi Ucraina au convenit să pună la punct un sistem de licenţe pentru tranzacţiile cu...

OMC confirmă că Ucraina a demarat o plângere pe tema restricţiilor care vizează produsele alimentare ucrainene

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a confirmat marţi, în mod oficial, că Ucraina a făcut primul pas într-o dispută...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole