14.6 C
București
vineri, 3 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleSatu Mare: Timp mare de aşteptare pentru camioane la Vama Halmeu; se...

Satu Mare: Timp mare de aşteptare pentru camioane la Vama Halmeu; se caută soluţii cu ucrainenii pentru fluidizare

Poliţia de Frontieră intensifică discuţiile cu omologii din Ucraina pentru fluidizarea traficului de marfă din Vama Halmeu, timpii de aşteptare fiind de 12 ore, după ce acesta a fost reconfigurat ca urmare a protestelor din Polonia şi Slovacia, a informat, joi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei.

„Ţinând cont de timpii crescuţi de aşteptare la automarfare înregistraţi pe sensul de ieşire din România către Ucraina în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, vă facem cunoscut faptul că, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, au fost intensificate discuţiile prin intermediul canalelor de cooperare cu omologii ucraineni pentru identificarea unor soluţii astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă. Acest lucru este impus de faptul că formalităţile de control la frontieră, în România, sunt condiţionate de capacitatea autorităţilor ucrainene de a prelua şi procesa camioane”, arată sursa citată.

ITPF precizează că se lucrează la capacitatea maximă permisă la Vama Halmeu.

„Referitor la atribuţiile instituţiei noastre, precizăm că se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfăşoară formalităţile de control, dar este important de ştiut că, dată fiind frontiera cu un stat non-UE, controlul în PTF Halmeu este multiplu, respectiv control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, controlul rovinietei, precum şi cel al greutăţii încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege”, a precizat ITPF.

Coloana de camioane se întinde pe DN 1C până la intersecţia cu DE 58, fiind permisă staţionarea acestora doar în afara localităţilor Halmeu, Turulung şi Drăguşeni.

„Reamintim faptul că, de la sfârşitul săptămânii trecute, în contextul protestelor transportatorilor de marfă din Polonia şi Slovacia, transportatorii de marfa ucraineni şi-au reconfigurat traseul spre Ucraina, pe circuitul Ungaria – România – Ucraina. Mai mult, perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă generează o intensificare semnificativă a traficului de mărfuri, iar conducătorii de autocamioane au obligaţia de a respecta şi legislaţia cu privire la numărul orelor de şofat şi de odihnă. În acest moment, prin Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu timpul de aşteptare pentru automarfare este de aproximativ 720 de minute”, a mai transmis ITPF.

‹ adv ›

2 COMENTARII

  1. Nu stiu de unde preluati aceste informatii dar sunt total gresite. Cred ca ar fi bine sa trimiteti pe cineva acolo sa vedeti realitatea. Eu fac ruta Halmeu -Satu Mare foarte des si vad realitatea din teren. Timpul de asteptare nu este de 720 de minute(12ore)! Timpul real de asteptare este NIMIN de 5760 de ore , mai exact 4ZILE!

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

FAO: Aprilie a fost a doua lună consecutivă de creştere a preţurilor mondiale la alimente

Indicele global al preţurilor produselor alimentare a crescut şi...
‹ adv ›

Reuters: Coreea de Sud va amenda distribuitorii de alimente pentru aşa-numita „shrinkflation”

Autoritatea pentru concurenţă din Coreea de Sud (FTC) a anunţat vineri că producătorii şi distribuitorii de alimente vor fi...

De ce se îngălbenesc, ofilesc plantele sau răsadul de vinete

Vinetele sunt o cultură sensibilă și iubitoare de căldură, iar obținerea recoltelor bune este posibilă respectând cerințele acesteia. În...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole