14.2 C
București
miercuri, 22 mai, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleUcraina îmbunătăţeşte estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de...

Ucraina îmbunătăţeşte estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de primăvară

Ministerul Agriculturii din Ucraina a revizuit în creştere estimările privind suprafaţa însămânţată în 2022 cu diverse culturi de primăvară, dar nu a dat nici un motiv pentru noile previziuni, transmite Reuters.

Aproximativ 13,4 milioane de hectare de porumb, cereale, sfeclă de zahăr şi floarea soarelui ar putea fi însămânţate anul acesta, cu 3,5 milioane de hectare mai puţin decât în 2021, se arată în raportul Ministerului Agriculturii.

Estimarea este semnificativ mai ridicată decât cea prezentată în martie de Roman Leshchenko, pe atunci ministrul Agriculturii, care declara pentru Reuters că în 2022 suprafaţa însămânţată cu culturi de primăvară ar putea fi redusă cu mai mult de jumătate faţă de 2021, la aproximativ şapte milioane de hectare, comparativ cu un nivel estimat la 15 milioane de hectare înaintea invaziei.

Fermierii au început deja să însămânţeze grâul de primăvară, orzul, mazărea, floarea soarelui, rapiţa, sfecla de zahăr şi boabe de soia, a informat Ministerul Agriculturii.

În sezonul 2020/2021, Ucraina a fost al patrulea exportator global de grâu, majoritatea cerealelor fiind transportate prin porturile de la Marea Neagră.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului...
‹ adv ›

Reuters: Ucraina intenţionează să importe o cantitate record de energie electrică

Importurile de electricitate ale Ucrainei din cinci ţări europene, printre care se numără şi România, ar urma să atingă...

Reuters: Exporturile de cereale ale Ucrainei sunt în scădere

Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns la 42,91 milioane...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole