duminică, 7 august, 2022
29.6 C
București

-

HomepageȘtiriTurcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de milioane de tone...

Turcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de milioane de tone de cereale în 2022 pe cale maritimă

Turcia anunţă că exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră ar putea ajunge la 25 de milioane de tone în 2022. Exporturile ar putea fi reluate săptămâna viitoare, a mai spus un reprezentant al statului turc, potrivit Sky News.

Exporturile de cereale din Marea Neagră ar putea fi reluate într-o săptămână prin porturile ucrainene şi ar putea ajunge la 25 de milioane de tone până la sfârşitul anului, potrivit Turciei

Un acord mediat de ONU şi Turcia între Moscova şi Kiev pentru a permite reluarea exporturilor după ce porturile au fost blocate de forţele ruseşti a sporit speranţele că o criză alimentară internaţională poate fi atenuată.

Data exactă la care vor începe exporturile oprite de invazia Rusiei va fi determinată de pregătirea logistică, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

Până la 100 de nave care transportau cereale şi alte produse agricole au fost blocate în porturile ucrainene când a izbucnit războiul.

Naţiunile Unite se aşteaptă ca primele nave să plece în câteva zile, iar un consilier al asigurătorilor mondiali a propus un mecanism care ar putea ajuta la acoperirea comerţului.

Discuţiile au loc loc în contextul în care sediul care supraveghează exporturile de cereale ucrainene urmează să fie inaugurat miercuri în oraşul turc Istanbul, în urma acordului istoric de săptămâna trecută.

Sursazf.ro
Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Mixomatoza la iepuri – simptome si tratament

Mixomatoza este cea mai periculoasă boală care afectează iepurașii...

Creșterea răsadului – 19 greșeli cel mai frecvent făcute

Creșterea răsadurilor implică mai multe operațiuni ce nu pot fi neglijate, începând de la alegerea semințelor și finalizând cu...

Petre Ciobanu: Mulți fermieri se tem de investiții în sisteme de irigat, dar acestea pot face profituri bune

Petre Ciobanu este Key Account Manager Europe & CIS, Valmont Industries și a participat în calitate de Professional Partner...

Cezar Gheorghe: Se așteaptă o criză a grâului la nivel mondial

Recolta de grâu la nivel mondial în anul 2022 s-ar putea să fie cu mult mai redusă decât prognozele...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate