9.6 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriTurcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de milioane de tone...

Turcia anunţă că Ucraina ar putea exporta 25 de milioane de tone de cereale în 2022 pe cale maritimă

Turcia anunţă că exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră ar putea ajunge la 25 de milioane de tone în 2022. Exporturile ar putea fi reluate săptămâna viitoare, a mai spus un reprezentant al statului turc, potrivit Sky News.

Exporturile de cereale din Marea Neagră ar putea fi reluate într-o săptămână prin porturile ucrainene şi ar putea ajunge la 25 de milioane de tone până la sfârşitul anului, potrivit Turciei

Un acord mediat de ONU şi Turcia între Moscova şi Kiev pentru a permite reluarea exporturilor după ce porturile au fost blocate de forţele ruseşti a sporit speranţele că o criză alimentară internaţională poate fi atenuată.

Data exactă la care vor începe exporturile oprite de invazia Rusiei va fi determinată de pregătirea logistică, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

Până la 100 de nave care transportau cereale şi alte produse agricole au fost blocate în porturile ucrainene când a izbucnit războiul.

Naţiunile Unite se aşteaptă ca primele nave să plece în câteva zile, iar un consilier al asigurătorilor mondiali a propus un mecanism care ar putea ajuta la acoperirea comerţului.

Discuţiile au loc loc în contextul în care sediul care supraveghează exporturile de cereale ucrainene urmează să fie inaugurat miercuri în oraşul turc Istanbul, în urma acordului istoric de săptămâna trecută.

Sursazf.ro
Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Rațe mute (leșești) – rasă valoroasă pentru carne

Rațele mute sau leșești sunt crescute pentru producția de...

Insecte utile: vezi speciile ce distrug dăunătorii la legume

În orice fel de legumicultură: câmp deschis, sere sau loturi pe lângă casă, obligatoriu se dezvoltă diverse insecte folositoare,...

Plum pox sau vărsatul prunelor – ce facem cu pomii bolnavi

Plum pox sau vărsatul prunelor (Prunus virus) este o boală întâlnită frecvent în toate plantaţiile de prun, cais și...

Boala hemoragică a iepurilor – maladie contagioasă

Boala hemoragică a iepurilor este o boală infectocontagioasă, specifică iepurilor, cu evoluție acută (rapidă), caracterizată printr-un sindrom hemoragic însoțit...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate