3.1 C
București
duminică, 5 decembrie, 2021

-

HomepageȘtiriŢările din CEE îşi reafirmă angajamentul faţă de iniţiativa BIOEAST

Ţările din CEE îşi reafirmă angajamentul faţă de iniţiativa BIOEAST

11 state din Europa Centrală şi de Est (CEE), inclusiv România, şi-au reafirmat angajamentul la iniţiativa comună de inovare în agricultură, la a cincea aniversare a iniţiativei BIOEAST, a anunţat la Bruxelles ministrul ungar al Agriculturii, Istvan Nagy, transmite MTI.

BIOEAST este menită să majoreze ponderea regiunii în fondurile UE pentru inovare şi cercetare în agricultură, şi să ajute statele participante să reducă deficitul faţă de restul blocului comunitar în acest domeniu, a declarat Istvan Nagy.

Acesta a explicat că ţările din CEE vor să primească un procent mai ridicat decât actualul nivel de 5,7% din bugetul UE de cercetare în agricultură, în valoare de nouă miliarde de euro.

Inovarea şi cercetarea sunt importante pentru competitivitate, deoarece producătorii trebuie să concureze pe o piaţă unică, iar toţi cetăţenii UE trebuie să aibă şanse echitabile în accesarea fondurilor europene, consideră ministrul ungar al Agriculturii.

Iniţiativa va ajuta la generarea de resurse pentru rezolvarea diverselor probleme, de la schimbările climatice la sănătatea animalelor, iar ţările participante vor reuşi mai uşor să îndeplinească standardele privind normele de sănătate şi de bunăstare a animalelor, a apreciat Nagy.

BIOEAST este o iniţiativă a Europei Centrale şi de Est pentru o agricultură, o acvacultură şi o silvicultură bazate pe cunoaştere în bioeconomie. A fost lansată în 2016 iar ţările implicate sunt: România, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia şi Slovenia. 

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

APIA primește cereri pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2021  se depun Cererile de...
- adv -spot_img

Cum alegem păsările, care vor fi productive și iarna

Înainte de perioada rece este o întrebare firească, așa cum temperaturile scăzute pot influența semnificativ atât sănătatea, cât și...

Ministrul Agriculturii caută soluţii pentru problemele industriei de morărit şi panificaţie

Aplicarea unui regim de impozitare asemenea celui practicat în domeniul construcţiilor pentru salariaţii din sectorul morărit, panificaţie şi produse...

Noi pe Facebook

De citit

Fătarea la vaci: de ce și cu cât aceasta poate întârzia

Crescătorii de bovine destul de des se plâng, că...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției