22.8 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriSuceava: Coloană de 700 camioane pe o distanță de 15 km spre...

Suceava: Coloană de 700 camioane pe o distanță de 15 km spre vama Siret

Blocajele cauzate de restricţiile din ultimele două zile impuse pe drumurile naţionale din judeţul Suceava, în condiţiile fenomenelor meteo extreme, precum şi protestul fermierilor români din data de 7 aprilie, desfăşurat în proximitatea PTF Siret, au perturbat activitatea poliţiştilor de frontieră şi a vameşilor.

Purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan, a declarat, sâmbătă, că timpii de aşteptare pe sensul de intrare în ţară era de 120 de minute, iar pe sensul de ieşire din România a ajuns la 960 de minute.

Sursa citată a precizat că, la punctul de trecere, se afla în aşteptare aproximativ 700 de camioane, pe o distanţă de 15 km, aceste automarfare staţionând doar în afara localităţilor.

În ultimele 24 de ore, prin PTF Siret au fost procesate peste 600 de camioane.

”În continuare, Poliţia de Frontieră are rezerve de personal pregătit, aparatură de verificare disponibilă, precum şi capacitate organizatorică pentru a gestiona un număr cât mai mare de camioane, însă vorbim de un control multiplu, adică un control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, un control al rovinietei, precum şi cel al greutăţii încărcăturii camioanelor, conform normelor prevăzute de lege”, a precizat Iulia Stan.

Participanţii la trafic au fost informaţi despre faptul că pot tranzita şi prin PTF Vicovu de Sus.

Totodată, Stan a spus că fluidizarea traficului este condiţionată şi de controlul de frontieră al autorităţilor din Ucraina.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi torenţiale în 10 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod...
‹ adv ›

Afide la pomi – recomandări la combaterea eco și chimică

Afidele, numite popular și păduchi de plante, sunt reprezentate de multiple specii reunite sub familia Aphididae. Acestea produc daune...

Prolemn: Producem de trei ori mai mult lemn decât consumăm, dar ne confruntăm cu sărăcia energetică

Stocul de masă lemnoasă pe picior, în pădurile României, este de 2,3 miliarde metri cubi, iar paradoxul românesc este...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole