18 C
București
vineri, 26 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleStartup-urile agritech se pot înscrie în platforma Nextcelerator până pe 28 februarie

Startup-urile agritech se pot înscrie în platforma Nextcelerator până pe 28 februarie

Un număr de 20 de startup-uri agritech din România, Grecia, Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Kosovo s-au înscris, până în acest moment, în Nextcelerator, instrument digital creat de Agricover, SeedBlink şi Microsoft pentru a sprijini afacerile incipiente din Europa Centrală şi de Est care susţin tehnologizarea agriculturii, potrivit unui comunicat de presă al iniţiatorilor hub-ului.

Ca urmare a interesului manifestat de către afacerile în curs de formare, perioada de înscrieri în Nextcelerator a fost prelungită până pe data de 28 februarie, afacerile eligibile fiind startup-urile cu un MVP testat.

Un raport recent publicat de KeysFin arată că, în 2021, agricultura a ocupat primul loc în topul industriilor cu cele mai mari creşteri procentuale ale numărului de companii nou-înfiinţate, respectiv de 262%.

Conform reprezentanţilor acceleratorului, afacerile selectate vor beneficia de mentorat, cursuri de formare, planificare de afaceri şi conexiuni cu potenţiali parteneri şi investitori.

În acest sens, Agricover, lider pe piaţa Agribusiness din România, a anunţat că va sprijini startup-urile în materie de strategie de afaceri şi oferă acestora traininguri şi programe despre gestionarea finanţelor în business-urile de tip Agritech, dezvoltarea unui buget de venituri şi a unei strategii de extindere, crearea unui plan de afaceri de succes, strategie go-to-market şi leadership.

De asemenea, platforma europeană de investiţii SeedBlink îşi oferă experienţa în domeniul finanţării, sprijinind cu informaţii despre opţiuni de finanţare, campanii de crowdinvesting şi lecţii importante învăţate în urmă a peste 50 de astfel de campanii.

La rândul lor, experţii de la Microsoft for Startups oferă mentorat în domeniul tehnologiei, cu tematici precum: proprietatea intelectuală, dezvoltarea tehnologiei şi a produselor şi crearea de parteneriate de succes cu furnizorii de tehnologie.

Agricover Holding reuneşte Agricover (specializată în distribuţia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN (instituţia financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor) şi Agricover Technology, prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovaţii în agricultură digitală mondială.

SeedBlink este platforma de investiţii, specializată în găsirea, verificarea, finanţarea şi scalarea startup-urilor europene de tehnologie.

Microsoft susţine companiile în procesul transformării digitale şi facilitează dezvoltarea, implementarea şi utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Analiză: Timiş, în topul judeţelor cu potenţial agricol ridicat

Judeţul Timiş se află în topul judeţelor cu potenţial...
‹ adv ›

Prahova: Agricultorii spun că situaţia grâului e critică din cauza secetei şi cer desfiinţarea sistemului antigrindină

Agricultorii din judeţul Prahova spun că, la această oră, situaţia culturilor de grâu este critică pe fondul secetei şi...

Vrancea: Zeci de fermieri au protestat împotriva sistemului antigrindină, cerând suspendarea tragerilor cu rachete

Zeci de fermieri s-au adunat luni, cu tractoarele din dotare, în faţa Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole