joi, 30 iunie, 2022
26.5 C
București

-

HomepageȘtiriStartup-urile agritech se pot înscrie în platforma Nextcelerator până pe 28 februarie

Startup-urile agritech se pot înscrie în platforma Nextcelerator până pe 28 februarie

Un număr de 20 de startup-uri agritech din România, Grecia, Germania, Cehia, Polonia, Ungaria, Bulgaria şi Kosovo s-au înscris, până în acest moment, în Nextcelerator, instrument digital creat de Agricover, SeedBlink şi Microsoft pentru a sprijini afacerile incipiente din Europa Centrală şi de Est care susţin tehnologizarea agriculturii, potrivit unui comunicat de presă al iniţiatorilor hub-ului.

Ca urmare a interesului manifestat de către afacerile în curs de formare, perioada de înscrieri în Nextcelerator a fost prelungită până pe data de 28 februarie, afacerile eligibile fiind startup-urile cu un MVP testat.

Un raport recent publicat de KeysFin arată că, în 2021, agricultura a ocupat primul loc în topul industriilor cu cele mai mari creşteri procentuale ale numărului de companii nou-înfiinţate, respectiv de 262%.

Conform reprezentanţilor acceleratorului, afacerile selectate vor beneficia de mentorat, cursuri de formare, planificare de afaceri şi conexiuni cu potenţiali parteneri şi investitori.

În acest sens, Agricover, lider pe piaţa Agribusiness din România, a anunţat că va sprijini startup-urile în materie de strategie de afaceri şi oferă acestora traininguri şi programe despre gestionarea finanţelor în business-urile de tip Agritech, dezvoltarea unui buget de venituri şi a unei strategii de extindere, crearea unui plan de afaceri de succes, strategie go-to-market şi leadership.

De asemenea, platforma europeană de investiţii SeedBlink îşi oferă experienţa în domeniul finanţării, sprijinind cu informaţii despre opţiuni de finanţare, campanii de crowdinvesting şi lecţii importante învăţate în urmă a peste 50 de astfel de campanii.

La rândul lor, experţii de la Microsoft for Startups oferă mentorat în domeniul tehnologiei, cu tematici precum: proprietatea intelectuală, dezvoltarea tehnologiei şi a produselor şi crearea de parteneriate de succes cu furnizorii de tehnologie.

Agricover Holding reuneşte Agricover (specializată în distribuţia de tehnologii agricole), Agricover Credit IFN (instituţia financiară nebancară specializată în finanţarea fermierilor) şi Agricover Technology, prin care Grupul oferă fermierilor acces la cele mai noi inovaţii în agricultură digitală mondială.

SeedBlink este platforma de investiţii, specializată în găsirea, verificarea, finanţarea şi scalarea startup-urilor europene de tehnologie.

Microsoft susţine companiile în procesul transformării digitale şi facilitează dezvoltarea, implementarea şi utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Olt: Numărul fermierilor înscrişi în programul pentru usturoi, aproape dublu faţă de anul trecut

Numărul fermierilor din judeţul Olt înscrişi în acest an...

ANSVSA solicită sprijin pentru dezvoltarea strategiei privind controlul pestei porcine africane

Îmbunătăţirea anchetelor epidemiologice şi a procedurii de acordare a despăgubirilor în cazul pestei porcine africane (PPA) au fost printre...

Rusia şi-ar putea limita exporturile de grâu doar la ţările „prietene”, anunţă Dmitri Medvedev

Unul dintre principalii colaboratori ai preşedintelui rus Vladimir Putin a avertizat vineri că Rusia, un important exportator de grâu,...

Mastita vacilor de lapte – forme și tratament

Mastita este o boală a ugerului cu caracter inflamator. Aceasta nu neapărat prezintă pericol pentru viața animalului, însă provoacă...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate