13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriSituaţia pieţelor agricole în urma invadării Ucrainei - pe ordinea de zi...

Situaţia pieţelor agricole în urma invadării Ucrainei – pe ordinea de zi a Consiliului AgriFish

Consiliul Agricultură şi Pescuit, care va avea loc marţi la Bruxelles, va face un bilanţ al situaţiei pieţei produselor agroalimentare în UE, cu accent pe impactul războiului din Ucraina, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a reuniunii se vor regăsi subiecte importante pentru fermierii români, precum situaţia pieţelor agricole în urma invadării Ucrainei, ambalajele şi deşeurile de ambalaje, condiţiile climatice nefavorabile din sudul Europei, comercializarea produselor congelate, acordul de liber schimb UE-Australia.

„Delegaţia portugheză va furniza informaţii cu privire la impactul condiţiilor meteorologice nefavorabile recente din sudul Europei şi va solicita Comisiei să accepte utilizarea instrumentelor disponibile în cadrul politicii agricole comune pentru a face faţă situaţiei. Reprezentanţii Croaţiei vor comunica cu privire la practicile actuale legate de comercializarea produselor congelate. Preşedinţia va oferi informaţii cu privire la cele mai recente evoluţii ale negocierilor privind acordul de liber schimb dintre UE şi Australia în ceea ce priveşte accesul pe piaţă al produselor agricole”.

La reuniunea de la Bruxelles va participa secretarul de stat din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Sorin Moise.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›

Producție agricolă responsabilă prin practici de ambalare circulară

În prezent, protecția mediului și a resurselor naturale este fundamentală pentru fermierii din România, pentru a îmbunătăți sănătatea și...

AGCO Corporation cumpără 85% din gigantul tehnologic Trimble pentru 2 miliarde de dolari

AGCO Corporation, producător și distribuitor global de utilaje agricole și tehnologie de agricultură de precizie, a anunțat recent o...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole