13.8 C
București
marți, 3 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriSindicatele APIA şi Federaţia Agrostar solicită o întâlnire de urgență cu ministrul...

Sindicatele APIA şi Federaţia Agrostar solicită o întâlnire de urgență cu ministrul Agriculturii

Sindicatele din Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Federaţia Agrostar, afiliate la Blocul Naţional Sindical (BNS), solicită o întâlnire de urgenţă cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, referitoare la măsurile fiscal-bugetare care au apărut în spaţiul public şi la blocarea proiectului de modificare a Legii unice a salarizării, înregistrat la Camera Deputaţilor.

Potrivit BNS, refuzul negocierilor ar putea declanşa diferite forme de protest pe perioadă nedeterminată începând cu 25 septembrie 2023.

„Sindicatul Naţional APIA şi Sindicatul Liber APIA Dâmboviţa, afiliate la Federaţia AGROSTAR, îşi manifestă profunda îngrijorare şi dezamăgire, atât cu privire la proiectele Ordonanţei de Urgenţă privind măsurile fiscal bugetare care au apărut în spaţiul public cât şi la blocarea proiectului de modificare al Legii unice a salarizării, înregistrat la Camera Deputaţilor cu nr. PLX 10/ 2023, prin care se solicita uniformizarea salarizării personalului din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, potrivit legii speciale nr. 1/2004. În acest context, apreciem că se impun în regim de maximă urgenţă întâƒlniri şi negocieri pe calea dialogului social cu ministrul Agriculturii, Florin Ionuţ Barbu”, menţionează sindicaliştii.

În situaţia în care demersurile de negociere vor fi refuzate, sindicaliştii atrag atenţia că vor apărea dificultăţi în procesul de derulare al plăţilor, cu consecinţă iminentă a scăderii absorbţiei fondurilor europene puse la dispoziţia României întrucât vor fi nevoiţi să apeleze la diferite forme de protest pe perioadă nedeterminată începând cu data de 25 septembrie 2023.

Potrivit sursei citate, Sindicatul Pro Europa din cadrul AFIR se va alătura şi va susţine demersurile celor două sindicate aşa cum s-a stabilit prin protocolul încheiat între cele trei sindicate.

  • Citește despre ->
  • APIA

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Sprijin financiar în valoare de peste 2,42 mln lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează...
‹ adv ›

Sprijin financiar în valoare de 83 mln de lei pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) efectuează plata ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul...

Plăți de peste 29,9 mln de lei reprezentând renta viageră agricolă 2022

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plata sumei de 30.325.439,73 lei cuvenită sub...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole