3.4 C
București
spot_img

-

HomepageȘtiriSacrificările la bovine, ovine, caprine şi păsări au crescut în august, iar...

Sacrificările la bovine, ovine, caprine şi păsări au crescut în august, iar la porcine au scăzut

Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut, în august, comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, la bovine, ovine şi caprine şi la păsări, iar la porcine au scăzut, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.

Potrivit INS, în luna august 2022, faţă de iulie 2022, numărul sacrificărilor a crescut la bovine şi la păsări, iar la porcine şi la ovine şi caprine a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la bovine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar la porcine a scăzut.

Conform INS, în august 2022, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 7,3%, iar greutatea în carcasă a urcat cu 8,7%, faţă de aceeaşi lună din 2021. Raportat la luna iulie a acestui an, numărul bovinelor sacrificate a crescut cu 2,3%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 3,3%.

La specia porcine, în august 2022 s-au sacrificat cu 13,6% mai puţine animale, iar greutatea în carcasă a scăzut cu 16,9% faţă de august 2021. Comparativ cu luna anterioară, în iulie sacrificările au scăzut cu 1,7%, iar greutatea în carcasă a coborât cu 6%.

În ceea ce priveşte sacrificarea ovinelor şi caprinelor, datele INS arată în august 2022 o creştere cu 1,1% faţă de august 2021, greutatea în carcasă fiind cu 4,4% mai mare. Comparativ cu luna anterioară, în august sacrificările au scăzut cu 1,2%, iar greutatea în carcasă a sporit cu 5%.

Potrivit datelor INS, sacrificările la păsări au crescut în august 2022 cu 14,1% faţă de august 2021, iar greutatea în carcasă a urcat cu 15,1%, în timp ce, raportat la luna precedentă, sacrificările au sporit cu 9,8%, iar greutatea în carcasă s-a mărit cu 5,7%.

Greutatea medie în carcasă consemnată în luna august 2022 a fost de 165,2 kilograme la bovine, 83,6 kilograme la porcine, 14,6 kilograme la ovine/caprine şi 1,6 kilograme la păsări.

INS precizează că greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă totală şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

Elena Balamatiuc
Elena Balamatiuc
Staff Editor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Recomandate

Cultivarea pepenelui galben – sfaturi utile

Cultivarea de succes a pepenelui galben presupune respectarea mai...

Copilitul lăstarilor la roșii. Când se realizează și care este rolul

Copilirea roșiilor (tomatelor) presupune tăierea unor lăstari (copili) la plantele de roșii. Această metodă este aplicată în special de...

VIDEO. Ascenza lansează 4 produse bio de protecție a plantelor pe piața României

Compania Ascenza vine cu câteva noutăți importante pe piața europeană pentru anul 2022, reunite sunt brandul Blexia. Noile produse...

Rinita la iepuri – cauzele apariției și prevenire

Rinita la iepuri este o inflamație a mucoasei nazale, a spațiilor umplute cu aer care înconjoară sinusul sau cavitatea...
‹ adv ›

Comentarii recente

Top Recomandate