11.5 C
București
miercuri, 27 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRusia: Ministrul Agriculturii se aşteaptă la exporturi de cereale de 50-55 milioane...

Rusia: Ministrul Agriculturii se aşteaptă la exporturi de cereale de 50-55 milioane de tone în sezonul următor

Exporturile ruseşti de cereale se vor ridica la aproximativ 50-55 milioane de tone în sezonul 2023-2024, a declarat joi ministrul rus al Agriculturii, Dmitri Patruşev, transmite Reuters.

„Fiecare a cincea livrare de grâu la nivel mondial provine din Rusia”, i-a spus Dmitri Patruşev preşedintelui Vladimir Putin.

„Ne aşteptăm ca în următorul sezon să livrăm 50-55 milioane de tone de cereale partenerilor externi”, a adăugat Patruşev.

Potrivit oficialului citat, recolta de grâu a Rusiei ar urma să se ridice la 78 de milioane de tone în acest an, adăugând că 95% din cerealele de toamnă au trecut cu bine de sezonul de iarnă.

În aceste condiţii, recolta totală de cereale a Rusiei în sezonul 2023-2024 ar urma să fie de cel puţin 123 milioane de tone, a spus Patruşev.

„Acest volum ne va permite să asigurăm o echilibrare completă a pieţei, să acoperim cererea internă şi să continuăm să ne dezvoltăm potenţialul nostru de export”, a apreciat Patruşev.

La rândul său, Vladimir Putin a estimat că exporturile totale de cereale în anul 2022-2023 ar putea să se ridice la 55-60 de milioane de tone, adăugând însă că există o ofertă mare de cereale pe piaţa mondială.

În condiţiile în care Rusia este cel mai mare exportator mondial de grâu, livrările de cereale ruseşti sunt vitale pentru comerţul mondial cu cereale şi livrările de alimente. Recolta consistentă de grâu înregistrată anul trecut de Rusia a ajutat la reducerea cotaţiilor la bursă cu peste 40%, de la nivelul record atins imediat după invadarea Ucrainei. 

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Şeful ANPC: Furajele care dau culoarea galbenă a puilor nu sunt toxice; reprezintă o practică înşelătoare

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu,...
‹ adv ›

Târg de promovare a produselor agroalimentare românești la MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul...

MADR anunță publicarea Ghidului Solicitantului pentru submăsura 4.1 Investiții în exploatații agricole

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală, în calitate de Autoritate de Management pentru PNDR, a...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole