17.4 C
București
sâmbătă, 3 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriRomsilva: Venituri de 34 de milioane de lei din vânătoare şi vânzarea...

Romsilva: Venituri de 34 de milioane de lei din vânătoare şi vânzarea fructelor de pădure, a trufelor şi plantelor medicinale

Veniturile Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) – Romsilva din acţiuni de vânătoare şi din vânzarea fructelor de pădure, a trufelor, ciupercilor şi plantelor medicinale au depăşit 34 de milioane de lei în primele 11 luni din 2022, potrivit datelor furnizate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

Astfel, din activităţile de vânătoare şi din valorificarea cărnii de vânat, a fost obţinută o sumă de peste 5,06 milioane de lei, iar 969.550 de lei din vânzarea fazanilor vii. Valorificarea păstrăvilor de consum a generat până la finele lunii noiembrie venituri de 9,24 milioane de lei.

De asemenea, regia a încasat peste 11,044 milioane de lei din vânzarea fructelor de pădure, 5,29 milioane de lei din valorificarea trufelor, 2,68 milioane de lei din vânzarea plantelor medicinale şi alţi 235.805 lei din cea a ciupercilor.

Romsilva gestionează 242 fonduri de vânătoare şi administrează 27 de păstrăvării aflate în funcţiune, precum şi trei fazanerii, la Gherghiţa, Pişchia şi Ghimpaţi.

Anul trecut, RNP – Romsilva a obţinut venituri totale de 3,3 miliarde de lei, în creştere cu 17,9% faţă de bugetul aprobat pentru 2022, şi a consemnat o cifră de afaceri de 3 miliarde de lei, cu 20% mai mare faţă indicatorii stabiliţi.

Profitul brut prognozat depăşeşte 500 de milioane de lei, de 10 ori mai mare faţă de prevederile din bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022.

RNP administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional. 

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

WWF România: Reformarea Romsilva riscă să facă mai mult rău decât bine

Reforma atât de necesară a Romsilva riscă să facă...
‹ adv ›

Romsilva are prevăzute pentru 2023 venituri totale de 3,6 miliarde lei

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva are prevăzute pentru 2023 venituri totale de 3,65 miliarde lei lei şi cheltuieli...

Romsilva a realizat alte 30 de hectare de perdele forestiere în campania de împăduriri de primăvară

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a înfiinţat, în campania de împăduriri de primăvară, alte 30 hectare de perdele...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole