0.4 C
București
duminică, 23 ianuarie, 2022

-

HomepageȘtiriRomsilva a regenerat 13.227 hectare de păduri în 2021

Romsilva a regenerat 13.227 hectare de păduri în 2021

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a regenerat, în cele două campanii de împăduriri derulate pe parcursul anului trecut, 13.227 de hectare de păduri în fondul forestier de stat, în creştere cu 4,39% faţă de programul prevăzut pentru anul 2021, bugetul total alocat pentru aceste lucrări fiind de aproape 200 de milioane de lei, potrivit datelor furnizate de instituţie.

Din suprafaţa totală, 8.724 de hectare de pădure au fost regenerate natural, iar 4.503 de hectare s-au regenerat artificial, prin lucrări de plantare a puieţilor forestieri.

‹ adv ›

Astfel, în campania de împăduriri de primăvară s-au realizat lucrări de regenerare pe 10.420 de hectare, din care 6.846 de hectare cu regenerări naturale şi 3.574 de hectare prin împăduriri.

Lucrările de împăduriri din campania de toamnă au demarat în a doua decadă a lunii noiembrie, iar până la data de 21 decembrie au fost regenerate 2.807 hectare de pădure, din care 1.878 de hectare regenerate natural şi 929 de hectare parcurse cu lucrări de plantare a puieţilor forestieri.

„În cele două campanii de împădurire din acest an, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat, până la această dată, în pădurile de stat, 25,8 milioane de puieţi forestieri. Toţi puieţii forestieri utilizaţi la lucrările de împădurire provin din pepinierele Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, unde se produc anual circa 35 de milioane de puieţi forestieri”, precizează reprezentanţii Regiei.

În 2021, Romsilva a alocat pentru lucrările de regenerare a pădurilor un buget de 199,2 milioane de lei.

În ultimii cinci ani, administratorul pădurilor de stat a regenerat 75.401 de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.163 de hectare regenerate natural şi 27.238 de hectare prin lucrări de împăduriri, plantând în acest interval de timp 151,66 milioane de puieţi forestieri.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Sursa: agerpres.ro

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h

Meteorologii au emis duminică dimineaţa o avertizare nowcasting Cod portocaliu de vânt puternic cu rafale de peste 140 km/h...
- adv -spot_img

Bloomberg: Criza îngrăşămintelor devine o problemă pentru preţul alimentelor în Europa

Într-un moment în care fermierii europeni se pregătesc să împrăştie îngrăşăminte pe câmp, preţurile ridicate la azot nu le...

Cât trăiește și ce mănâncă buburuza. Cum o atragem în grădină

Buburuza este o insectă cunoscută și îndrăgită de toți, încă din copilărie. Acest gândăcel nu poate fi confundat cu...

De citit

Permacultura – agricultura în armonie cu natura

Permacultura sau „agricultura permanentă” este un sistem de cultură...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției