14.5 C
București
vineri, 29 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleRomânia este foarte atractivă pentru investiţii în agricultură, în energie şi nu...

România este foarte atractivă pentru investiţii în agricultură, în energie şi nu în ultimul rând în sport

România este foarte atractivă din punct de vedere economic mai ales pentru investiţiile pe care le putem face în agricultură, în energie şi nu în ultimul rând în sport, a declarat secretarul general al Federaţiei Camerelor de Comerţ şi Industrie din Emiratele Arabe Unite, Humaid Ben Salem.

„Colaborarea dintre organizaţia pe care o reprezint şi CCIR este una de lungă durată şi una care s-a dovedit de fiecare data foarte importantă pentru mediile de afaceri din cele două state. Suntem foarte interesaţi să investim în România, evenimentul de azi creând toate premisele ca acest lucru să se întâmple prin intermediul companiilor prezente la întâlnirile B2B. România este foarte atractivă din punct de vedere economic mai ales pentru investiţiile pe care le putem face în agricultură, în energie şi nu în ultimul rând în sport, România fiind cunoscută pe plan mondial pentru rezultatele sportive de-a lungul timpului. Sunt convins că evenimentul de azi va fi unul de succes pentru toate părţile implicate şi mulţumesc CCIR pentru implicarea în organizare, precum şi pentru faptul că a reuşit să aducă o delegaţie de oameni de afaceri atât de numeroasă”, a subliniat Humaid Ben Salem.

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) desfăşoară, în perioada 28 februarie – 3 martie, o misiune economică în Emiratele Arabe Unite, la Dubai.

În cadrul acestei misiuni economice, CCIR, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Dubai, a organizat, marţi, Forumul de Afaceri România – Emiratele Arabe Unite, la pavilionul expoziţional Expo 2020 Dubai, în marja manifestărilor prilejuite de Ziua României la Expoziţia Mondială.

Delegaţia CCIR, condusă de preşedintele organizaţiei, Mihai Daraban, a reunit la acest eveniment 38 de companii româneşti interesate să îşi extindă afacerile şi pe pieţele non-UE.

În cadrul întâlnirilor B2B, antreprenorii români au discutat cu reprezentanţii companiilor emirateze care activează în diferite domenii economice, cum ar fi: energie neconvenţională, energie verde, construcţii energetice, industria de apărare, IT&C, agricultură (procesare alimentară, sisteme de irigare), servicii medicale şi turism.

„CCIR sprijină internaţionalizarea business-ului românesc cu accent pe statele non UE, acolo unde prezenţa antreprenorilor români este mai puţin vizibilă. Astfel, evenimentul de azi devine unul extrem de important. Atât România, cât şi Emiratele Arabe Unite au nevoie de o relaţie economică puternică, ţinând cont de elementele de interes comun care pot duce la creştere economică de ambele părţi. România este deschisă către investiţiile emirateze, ţara noastră oferind numeroase oportunităţi în sectorul energetic regenerabil, precum şi în domeniul procesării produselor alimentare. De asemenea, Portul Constanţa reprezintă o oportunitate importantă, prin poziţia cheie de la Marea Neagră. Acest obiectiv poate deveni un hub logistic important în mişcarea şi stocarea bunurilor aduse din Emiratele Arabe Unite pentru piaţa europeană. Regiunea portului Constanţa oferă toate facilităţile necesare pentru investiţii noi, inclusiv suprafeţe de teren generoase, asigurând totodată o poziţie strategică cu deschidere către Europa Centrală şi de Vest prin coridorul fluvial al Dunării”, a precizat preşedintele CCIR.

Potrivit datelor ONRC, la nivelul lunii decembrie 2021, în România activau un număr de 507 companii emirateze, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 42,64 milioane de euro. 

  • Citește despre ->
  • EAU
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole