19.2 C
București
miercuri, 7 iunie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriReuters: Sovecon înrăutăţeşte estimările privind exporturile de grâu ale Rusiei

Reuters: Sovecon înrăutăţeşte estimările privind exporturile de grâu ale Rusiei

Firma rusească de cercetare de piaţă Sovecon şi-a înrăutăţit estimările privind exporturile de grâu ale Rusiei în sezonul iulie 2022 – iunie 2023 cu 0,1 milioane de tone, la 44,1 milioane de tone, transmite Reuters.

Prognoza a fost revizuită în scădere în urma unui nivel semnificativ mai scăzut al exporturilor în februarie, faţă de aşteptările iniţiale, din cauza perioadei prelungite în care s-au înregistrat condiţii meteo nefavorabile, a informat Sovecon.

După un început lent de sezon, exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni, în condiţiile în care cumpărătorii profită de preţul atractiv şi oferta consistentă rusească.

Livrările de grâu (principala cultură agricolă a Rusiei) aproape s-au dublat în perioada ianuarie-februarie comparativ cu primele două luni ale anului trecut, arată datele furnizate de firma Logistic OS.

Cumpărătorii de grâu au refuzat grâul rusesc la începutul sezonului, când preţurile nu erau aşa atrăgătoare, dar acum au început să revină după recolta mare de anul trecut.

În prezent, există suficientă cerere pentru cerealele ruseşti. Livrările de grâu rusesc pe mare în perioada ianuarie-februarie s-au ridicat la 6,1 milioane de tone, cu aproximativ 90% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, arată datele furnizate de Logistic OS.

Discută cu fermierii în grupurile Agrobiznes pe WhatsApp ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rusia intenționează să majoreze taxele la exporturile de grâu

Autorităţile ruse analizează posibilitatea majorării preţului de referinţă folosit...
‹ adv ›

Rusia: Ministerul Agriculturii se aşteaptă la o recoltă de cereale de 120 milioane de tone în 2023

Ministerul Agriculturii din Rusia previzionează o recoltă de cereale de 120 milioane de tone în 2023, după nivelul record...

Rusia: Recolta anuală de cereale va creşte cu cinci milioane de tone

Recolta de cereale a Rusiei ar urma să crească cu aproximativ cinci milioane de tone pe an, în urma...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole