14 C
București
luni, 27 septembrie, 2021

-

HomepageȘtiriRaiffeisen Bank şi RWA Raiffeisen Agro România susţin extinderea şi finanţarea sistemelor...

Raiffeisen Bank şi RWA Raiffeisen Agro România susţin extinderea şi finanţarea sistemelor de irigaţii şi agricultura ecologică

Raiffeisen Bank, alături de partenerul sau RWA Raiffeisen Agro România, oferă fermierilor români consultanţă şi soluţii de finanţare specifice investiţiilor agricole, precum investiţii în sisteme de irigaţii, la costuri de finanţare reduse la jumătate faţă de oferta standard a băncii, prin surse atrase de la Fondul European de Investiţii, , potrivit unui comunicat al băncii.

„Ne dorim să fim un partener pentru fermierii români şi să-i sprijinim în primul rând prin finanţarea sistemelor de irigaţii, domeniu unde există o nevoie din ce mai mare de la an la an, din cauza schimbărilor climatice. În acelaşi timp, ne propunem să avem în portofoliul nostru clienţi care şi-au făcut un scop din a practica o agricultură sustenabilă şi ecologică”, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM, Raiffeisen Bank.

Întrucât agricultura sustenabilă are un potenţial imens şi insuficient valorificat, cu doar 3% suprafaţă ecologică în exploatare în România, acest parteneriat îşi propune să reducă barierele fermierilor în ceea ce priveşte accesul la finanţare şi la programe menite să faciliteze conversia de la agricultura convenţională la cea organică.

În scurt timp, pionierii agriculturii sustenabile vor găsi în oferta Raiffeisen Bank un produs dedicat nevoilor lor, cu o dobândă redusă, creşterea sumei finanţate pe hectar şi perioada de rambursare extinsă.

„Acest parteneriat are ca scop susţinerea agriculturii româneşti pentru a deveni mai eficientă, dar şi sustenabilă, ecologică. Când am luat această decizie, ne-am gândit şi la unul dintre principiile agriculturii: prin asociere, devii mai puternic. Noi, la RWA Raiffeisen Agro România, avem o experienţă de peste 100 de ani, valoroasă pentru fermieri, iar Raiffeisen Bank vine cu expertiza sa în soluţii de finanţare. Este, fără îndoială, un parteneriat benefic pentru toate părţile implicate” a declarat Bogdan Radu, directorul general al RWA Raiffeisen Agro România.

Raiffeisen Bank România are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.600 de angajaţi, aproximativ 300 de agenţii în toată ţara, 700 de ATM-uri, 400 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 24.500 de POS-uri.

RWA Raiffeisen Agro România este filială a RWA Raiffeisen Ware Austria, grup internaţional cu o experienţă de peste 100 ani în susţinerea fermierilor în Austria şi, ulterior, în Europa Centrala şi de Est.

RWA Raiffeisen Agro România şi-a început activitatea în ţara noastră în anul 2015, prin dezvoltarea a două segmente de activitate: tradingul cu cereale şi oleaginoase şi comercializarea de input-uri pentru agricultură.

Sursa foto: atsirrigation.com

Elena Balamatiuc
Redactor @ Agrobiznes

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

Variola la păsări – cum evităm răspândirea bolii. Tratament

O problemă actuală în perioada rece a anului, și anume toamna, este variola la păsări. Această boală este des...
- adv -spot_img

Numărul focarelor de pestă porcină africană a urcat la 620

Numărul focarelor active de pestă porcină africană (PPA) a urcat la 620 în această săptămână, de la 611 săptămâna...

Platformă de colectare a gunoiului de grajd de aproape două milioane lei

Crescătorii de animale din comuna Smeeni, judeţul Buzău, au la dispoziţie o platformă de colectare a gunoiului de grajd,...

Noi pe Facebook

De citit

Criza din sectorul european al îngrăşămintelor se extinde după ce o altă firmă a redus producţia

Un alt producător european de îngrăşăminte a decis să...

Comentarii recente

- adv -spot_img

S-ar putea să te interesezeRELAȚIONATE
Recomandările redacției