12 C
București
joi, 28 martie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducătorul francez de carne de pasăre LDC vrea să facă achiziţii în...

Producătorul francez de carne de pasăre LDC vrea să facă achiziţii în UE

LDC, cel mai mare producător de carne de pasăre din Franţa, este interesat să facă achiziţii în Europa, în special în zona pieţelor unde este deja prezent, în cadrul strategiei sale de expansiune, a declarat miercuri, pentru Reuters, directorul pentru operaţiuni internaţionale de la LDC, Philippe Gelin.

Faptul că LDC are o prezenţă semnificativă în Franţa, unde controlează 40% din piaţa cărnii de pasăre şi 50% din piaţa de delicatese congelate, îi limitează spaţiul de manevră pentru creşterea viitoare, susţine Philippe Gelin.

Grupul francez, care în 2020/2021 a avut vânzări de 4,4 miliarde euro, dintre care 830 milioane de euro au fost realizate în afara Franţei, şi-a început expansiunea externă în urmă cu 20 de ani, prin preluarea unei companii din Polonia, cel mai mare producător de carne de pasăre din UE.

Ulterior, a preluat participaţii majoritare la un producător de carne de pasăre din Ungaria, la o firmă de export-import din Belgia şi, la începutul acestui an, la compania Capestone din Ţara Galilor, care controlează 7% din piaţa cărnii de pasăre organică din Marea Britanie.

Philippe Gelin a precizat că LDC preferă să achiziţioneze companii de familie atunci când intră pe noi pieţe, dar este deschis şi la alte posibilităţi.

„Astăzi, grupul LDC, în funcţie de oportunităţi, are capacitatea de a derula mari achiziţii. Nu suntem descurajaţi de mărimea unei companii”, a spus Philippe Gelin, care anul următor urmează să preia postul de CEO, dar va rămâne responsabil şi de divizia internaţională a LDC.

Gelin a mai spus că LDC ar putea prelua participaţii majoritare la companii cu vânzări de 200 de milioane de euro pe an.

„În primul rând, ne dorim să ne întărim afacerile prin achiziţii în Polonia, Ungaria şi Marea Britanie, locuri în care suntem deja prezenţi”, a precizat Philippe Gelin.

Acesta a adăugat că LDC se uită şi la alte ţări din Europa, inclusiv cele care au graniţă cu Ungaria. Grupul francez este deja în discuţii cu mai mulţi potenţiali parteneri, a spus Gelin, fără a oferi alte detalii.

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Rasa de gaini Sebright Auriu și Argintiu pitic – întreținere

Rasa de gaini Sebright este una dintre cele mai...
‹ adv ›

Cum alegem oua pentru incubat – 6 reguli importante

Alegerea corectă de oua pentru incubat este unul dintre aspectele cheie pentru a obține cât mai mulți pui sănătoși....

Rasa de gaini Sussex – descriere, avantaje, întreținere

Rasa de gaini Sussex este foarte populară în rândul crescătorilor datorită calităților sale productive înalte. Sussex face parte din...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole