15 C
București
vineri, 19 aprilie, 2024

-

‹ adv ›
HomepageȘtiri AgricoleProducătorii de carne, cea mai recentă victimă a piraţilor cibernetici

Producătorii de carne, cea mai recentă victimă a piraţilor cibernetici

Grupul brazilian JBS SA, cel mai mare furnizor mondial de carne, a devenit cea mai recentă victimă a piraţilor cibernetici, ceea ce reprezintă o nouă ameninţare la adresa securităţii alimentare mondiale deja afectată de pandemia de Covid-19.

JBS a informat că a fost nevoit să-şi închidă reţelele de computere din America de Nord şi Australia după ce duminică a detectat un atac organizat al piraţilor cibernetici asupra unora dintre serverele sale.

Fără a oferi alte detalii cu privire la funcţionarea facilităţilor sale, JBS a estimat că acest incident ar putea întârzia anumite tranzacţii cu clienţii şi furnizorii săi.

„JBS USA a descoperit că a fost vizată de un atac cibernetic organizat care a afectat mai multe servere din sistemul său informatic din America de Nord şi Australia”, a informat compania, fără a preciza natura atacului. JBS a precizat că serverele de backup nu au fost afectate, iar compania lucrează în mod activ la restabilirea sistemelor în cel mai scurt timp posibil.

Companiile multinaţionale sunt în mod frecvent ţinta atacurilor cibernetice. Un atac de acest tip a vizat la începutul lunii mai compania americană Colonial Pipeline, care deţine cea mai importantă reţea de conducte petroliere din SUA.

JBS are facilităţi de producţie în 20 de ţări. Uzinele din Australia şi Noua Zeelandă sunt responsabile pentru 4% din veniturile companiei, în timp ce operaţiunile din SUA şi Canada generează 50%, respectiv 3% din cifra de afaceri. Grupul brazilian are operaţiuni şi în America de Sud şi Europa.

Atacul care a vizat JBS a avut loc într-un moment în care industria mondială a cărnii se confruntă în continuare cu efectele pandemiei de Covid-19, după ce restricţiile de anul trecut au dus la închiderea unor uzine şi perturbarea livrărilor.

Sursa foto: fillyourplate.org

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

Românii încep să consume mai multă carne de vită şi de oaie

Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în ultima...
‹ adv ›

România a importat carne şi organe comestibile de aproape 204 milioane de euro, în primul trimestru al acestui an

România a importat carne şi organe comestibile în valoare de 203,97 milioane de euro, în primele trei luni din...

Preţurile ridicate şi alternativele din plante ameninţă cererea de carne

Vânzările de carne la magazinele alimentare din SUA sunt cu 12% sub nivelul de anul trecut, în Europa cererea...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole