‹ adv ›
duminică, 29 ianuarie, 2023
0.3 C
București

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPreţul petrolului s-a prăbuşit peste noapte la cel mai scăzut nivel din...

Preţul petrolului s-a prăbuşit peste noapte la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 luni

Contractele futures la petrol au scăzut luni cu peste 2 dolari pe baril, WTI atingând un minim al ultimelor 11 luni, după ce protestele din China, principalul importator, faţă de restricţiile stricte ale COVID-19 au alimentat îngrijorările legate de cerere.

Ţiţeiul Brent a scăzut cu 2,16 dolari, sau 2,6%, pentru a se tranzacţiona la 81,47 dolari pe baril la ora 02:30 GMT, după ce a plonjat la 81,16 dolari mai devreme în timpul şedinţei – cel mai scăzut nivel din 11 ianuarie.

Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,08 dolari, sau 2,7%, la 74,20 dolari pe baril. Acesta a coborât până la 73,82 dolari – cel mai scăzut nivel din 27 decembrie 2021.

Ambele repere, care au atins săptămâna trecută minimele ultimelor 10 luni, au înregistrat trei scăderi săptămânale consecutive. Brent a încheiat ultima săptămână în scădere cu 4,6%, în timp ce WTI a scăzut cu 4,7%.

„Pe lângă îngrijorările tot mai mari legate de scăderea cererii de carburanţi în China, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, incertitudinea politică, cauzată de protestele rare din Shanghai faţă de restricţiile stricte impuse de guvern cu privire la COVID, a determinat o volatilitate extrem de crescută a vânzărilor”, a declarat Hiroyuki Kikukawa, director general de cercetare la Nissan Securities.

Intervalul de tranzacţionare al WTI este de aşteptat să scadă la 70-75 de dolari, a spus el, adăugând că piaţa ar putea rămâne volatilă în funcţie de rezultatul reuniunii OPEC+ şi de plafonarea preţului la petrolul rusesc.

China, principalul importator de petrol din lume, a rămas la politica zero-COVID a preşedintelui Xi Jinping, chiar dacă o mare parte a lumii a ridicat majoritatea restricţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

G7 vrea să se impună două plafoane de preț pentru produsele petroliere rusești

Grupului celor Şapte (G7) va încerca în februarie să...

20.000 de tone de petrol din Kazahstan ar putea ajunge în Germania luna aceasta

Kazahstanul intenţionează să exporte 1,5 milioane de tone de petrol către Germania în anul 2023 iar prima livrare, cu...

Cotaţia barilului de ţiţei Brent creşte după plafonarea preţului la petrolul rusesc

Cotaţia barilului de ţiţei Brent a urcat luni, după ce grupul OPEC+ a decis să menţină ţintele de producţie,...

Preţul petrolului scade din nou pe fondul prelungirii discuţiilor cu privire la plafonarea preţului ţiţeiului rusesc

Cotaţia barilului de ţiţei a scăzut joi, pentru a doua zi consecutiv, în contextul în care Uniunea Europeană analizează...
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole