17.7 C
București
joi, 5 octombrie, 2023

-

‹ adv ›
HomepageȘtiriPremierii român şi ucrainean au semnat o declaraţie privind întărirea cooperării în...

Premierii român şi ucrainean au semnat o declaraţie privind întărirea cooperării în asigurarea tranzitului fiabil al mărfurilor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu şi premierul ucrainean Denis Şmîhal, aflat în vizită la Bucureşti, au semnat, vineri, o declaraţie politică privind întărirea cooperării bilaterale în asigurarea tranzitului fiabil al mărfurilor din Ucraina.

Ciolacu şi Şmîhal au parafat, de asemenea, două acorduri privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între cele două ţări, la Sighetu Marmaţiei, respectiv Bila Tserkva.

Premierul României: Sperăm ca prin țara noastră să tranziteze peste 60% din volumul total al exporturilor de cereale din Ucraina

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat în cadrul declarației de presă comune pe care a susținut-o cu Denis Şmîhal că prin România tranzitează în prezent aproape 60% din volumul total al exporturilor de cereale din Ucraina iar țara noastră plănuieşte ca în perioada următoare să dubleze volumul tranzitului de la 2 milioane de tone pe lună, cât este acum, la 4 milioane de tone pe lună.

„Protejarea pieței interne românești și a fermierilor români este unul din obiectivele majore ale acestui Guvern. Dorim pentru românii din Ucraina exact aceleași drepturi și libertăți de care se bucură persoanele aparținând minorității ucrainene din România”, a declarat Ciolacu.

Ceremonia de semnare a documentelor, desfăşurată la Palatul Victoria, marchează „consolidarea şi progresul în relaţiile bilaterale dintre România şi Ucraina”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Fermier din Bulgaria: Am crescut recolta la porumb de 3,5 ori instalând sistemul de irigare Variant Irrigation

‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Citește și

România primește aproape 34 de milioane de euro de la UE pentru pagubele provocate de seceta din 2022

Parlamentul European a aprobat, miercuri, aproape 455 de milioane...
‹ adv ›

Exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut cu 24% în primele trei luni din sezonul 2023-2024

Ucraina a exportat 6,82 milioane tone de cereale până acum în sezonul iulie 2023-iunie 2024, o scădere de 24%...

Zahărul de Luduş a revenit în magazine, sub brandul Bod

Unul dintre investitorii români care au achiziţionat Fabrica de Zahăr din Luduş, Mihaela Neagu, a declarat, miercuri, că după...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentarii

Alte articole